dimecres, 3 d’agost de 2016

Represa estiuenca del "trio Calaveras"

dissabte, 30 de juliol de 2016
Que per què es diuen "Trio Calaveras"? Ni idea. Supose que sabeu que era un grup mexicà de boleros i ranxeres. Aquests en són tres, sí. Faldillers? No crec. Ni són persones de poc judici, ni porten una vida dissoluta... O sí? Una bona llista de restaurants del món sencer sí que consta al seu currículum. El cas és que a l'estiu la taula és més casolana, i també hi participem les consorts (continuem esperant el novio perfecto). L'any passat ens saltàrem la celebració i enguany la primera cita és a la terrasseta del Puig.
-Comencem amb unes verduretes deshidratades cruixents, pernil ibèric i un vinet.


L'Opaline 2015 AOP Coteaux Varois en Provence
Grenache, Cinsault, Syrah
13 % vol.
Pure Provence. Domaine La Rose des Vents. La Ròcabrussana, Provença
Hervé Bazet-Simoni. Gilles Baude, Bruno Crepin (enologues), Thierry Josselin (vigneron)

Fruiteta i forn. Fresquet.
(Verema, 8 €?)


-Directament de Requena, del forn Pérez-Càrcel, el típic bollo, amb llonganisses i tajadetas de pernil tendre.


-Sèpia amb maionesa

-Gaspatxo amb cireres

-Clòtxines amb api, porro i curri

-Ensalada russa


Abad Dom Bueno 2014 DO Bierzo
Godello fermentat en bóta
12,5 % vol.
Bodega del Abad. Carracedo, Lleó
Enòleg. Miguel Tienda Baena
Verema, Aprox. 8-6,20 €





-Arròs amb sépia, calamar i llangostins


Formatges de Sólo Queso (Luna Nueva, cabra, Àvila; Charcos Blancos, cabra, Albacete; Molí de Ger 1060, vaca, La Cerdanya; Ojos Guadiana vell, ovella, Ciudad Real)


Le L d'Or 2007, Muscadet Sèvre-et-Maine sur lie DOC Val de Loire
Melon de Bourgogne
12 % vol.
Domaine Pierre Luneau-Papin. Le Landreau, Loira.

(Pensàvm que tenia un puntet dolç, però no)





Fruita d'estiu (cireres, meló tendral i bresquilla), café granissat, orxata, gelat de llet merengada i una llarga i divertida sobretaula.