dijous, 11 d’agost de 2016

Pepico en vena

dissabte, 6 d'agost del 2016
Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana - 961 491 346

Mira que la meua llista d'espera de restaurants és llarga, però l'estiu va passant i note que el cos em demana Pepico en vena. Sort que hem reservat el dia anterior, perquè el local està a gom; quant de jonqui solt per l'Horta!
Com sempre, ens donen la benvinguda eixa llum de l'horta que les finestres tamisen amb tanta gràcia i el somriure del personal.
Com que solament en som dos, no tenim la taula del corralet, i avui no ens toca la que hi ha de cara al l'enigmàtica porteta del celler, però estem bé igualment.

A taula, un plateret de papes i el tradicional allioli-tomaqueta-sal-oli (3,65 €)
Aigua amb gas (1 l - 2,75 €)

I sense preguntar-nos res res pel que fa al vi, comença el festival amb una copeta de

Mirabrás 2014 VT Cadis
Palomino fino
Uns mesos sobre lies en bóta de Xerés envinada. 18 mesos en acer i ciment.
14,5 % vol.
Barbadillo. Sanlúcar de Barrameda
Enòloga: Montserrat Molina
(Aprox. 14,50 €)
(Aprox. 2.000 botelles)

Mirabrás es un vino austero en el que se entrevén las cuarteadas manos de un viejo trasegador. Es una canción de Mairena suspendida en el aire de un viejo salón bodeguero. En él se huele el pasado.
Molt especial. I no teníem ni idea que existira (tot i que no fa molt estiguérem a Barbadillo)

[mirabrás és un palo flamenc del grup de les cantiñas]

Detall d'entrada: tàrtar de tonyina


Manzanilla Callejuela DO Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda
Palomino fino
15 % vol.
Callejuela. Sanlúcar de Barrameda
Enòleg: Ramiro Ibáñez
(Aprox. 5 €?)

Puntet salí, herba, mineral; fresca.



- Ensalada amb foie. Boníssima amb el foie i l'adob (tot i que, com ja he confessat altres vegades, als restaurants no m'agrada eixa verdureta que sembla estar eixint de la bossa de plàstic, encara que, com en aquest cas, siga molt bona; 9 €).



Primitif  AOC Vin de Savoie
100 % Jaquère
9,2 % vol.
Domaine Giachino. Chapareillan, Alvèrnia - Roine-Alps.
Elaboració de vins amb raïm peculiar i divertides etiquetes.
(Aprox. 11,25 €)
Tan curiós!!!




- Calamarets de platja. Fets en el seu punt, poquet; crec que mai havia menjat la mar a través d'un calamar com ara (12 €).


K 2014 DO Bierzo
75 % Palomino, 25 % Doña Blanca
11,8 % vol.
Akilia Wines. Ponferrada, Lleó
Enòleg: Mario Rovira
(Aprox. 18,40 €)  2.330 botelles

Flors, cítric, herba, mineral... Fantàstic. Ja havíem pegat la volta al món i va i aterrem al Bierzo!


- Caragolets avellanecs. Els primers de la temporada! (7,25 €)



Klasika Dornfelder
Dornfelder (1956, Baden-Wurttemberg, August Herold. Creuament de diversos raïms ja creuats)
Milan Nestarec. Velke Bilovice, Txèquia







- Fideuà de verdures (talladetes llargues, en el seu punt, molt saboroses; 11,50 € x 2)



Casta Diva Cosecha Miel  DO Alacant
100 % Moscatell d'Alexandria
13,5-14 % vol.
Bodegas Gutiérrez de la Vega. Parcent, la Marina Alta
Aprox 15 € 50 cl

Aquest vinet ens fa tornar a la terra, que havíem volat massa lluny. Panses, flor de taronger...



Gelats casolans de formatge i d'Armanyac (4 € x 2)

Café (1,25 €)

I queda una sorpresa,

La Bota 33 de Dulce “Color Bota NO” DO Xerès
Palomino fino
15 % vol.
Equipo Navazos.
Rey Fernando de Castilla i Almacenista Juan García Jarana. Jerez de la Frontera
(Aprox 74,50 - 99,50 € 50 cl)
1.100 botelles
Concentrat. Encara que té molt de sucre i és un vi dolç, no és com un PX; regaléssia, café, fruites seques... Im-pressionant



Total: 48,45 € x 2

Anava a dir que Pep, una vegada més, ens ha deixat sense paraules, però no, volem contar-ho i tornar-ho a contar. Quin luxe el dinar i, sobretot, el vi. I el tracte.

Ja ho hem dit moltes vegades, sí, parlen valencià (i també tenen la carta en valencià, encarà que avui m'ha tocat en espanyol).

elvinoquebebo
vinowine
Verema