diumenge, 15 de novembre del 2015

Vermutet

dissabte, 14 de novembre del 2015
Taverna El Vermut. Albalat dels Tarongers, 12. Barri La Carrasca (Universitat Tarongers)
963 277 084

M'ha parlat molt bé d'aquest lloc; per a alguns és quasi com una segona casa -vénen cada divendres a esmorzar-, i l'amo, un pare consentidor.  (Verema)
Quan hi entrem, sols hi ha una taula molt nombrosa -el local resultarà excessivament sorollós-; després hi haurà dues més amb dues o tres persones.
Amb què comencem? Jo demane un vermut casolà, clar. Ens el serveixen amb unes olivetes (sabeu de la meua passió per les olives, però hauria preferit faves bullides; per demanar, el que és típic...) (2,50 €)

Dins les especialitats, veiem que tenen gaspatxo mariner -encara que havíem llegit que el feien divendres- i això demanem.

Ens serveixen un detall de crema de bròquil i col blanca, amb curri i tomaca seca. Fina, exquisida.


En la carta de vins ens adverteixen de les dues referències que no tenen. Demanem un Mestres Cupatge Rosat, però després ens diran que no el tenen fred; el canviem per un Coquet.


Mestres Coquet. Gran Reserva Brut Nature 2009 DO Cava
Macabeu (30%) Xarel·lo (45%) Parellada (25%)
12 % vol.
Mestres. Sant Sadurní d'Anoia.
24 €  (13,75 Vinissimus)

Fruita blanca, poc de cítric, madur, fresc, elegant.




Com a entrants, uns rovellons a la planxa. Amb l'oli, el suquet dels bolets i el julivert... sucaria una barra de pa sencera! (10 €)

 i unes carxofetes amb pols de tomaca seca, tendres per dins i rostidetes per fora. Boníssimes. (10 €)


I ja el plat principal, gaspatxo mariner, fet amb una recepta del Cabanyal, amb peix de roca i de platja, espècies, gambetes, clòtxines, cigaletes... Molt bo, potser ens hauria agradat un poc més "sentidet". (12 € x 2)

Per a les postres, compartim un arnadí. (4 €) Jo, amb café.


Pa: 2 €
Total: 39 € x 2

Molt bona qualitat dels productes i bona elaboració.
No parlen valencià (potser l'amo, Paco, el parle, però no hem tingut la sort de conéixer-lo. El personal porta una camiseta negra amb "Vols un vermutet?" escrit en blanc a l'esquena).