dissabte, 28 de novembre de 2015

Platero & Friends (Velandrino)

Macel·lum - Boix, 6 . Barri de la Seu - 96 391 3815 / 601 387 278

En 2013, vaig sentir parlar, i molt, de la proposta "Cocinando a 8 manos": Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita; Yelel Cañas, de Kiaora; Víctor Rodrigo, de Samsha i Alejandro Platero, de Mulandhara.
Avui, alguns dels que pogueren gaudir d'aquell espectacle, em proposen una jornada a quatre mans: PLATERO & VELANDRINO, "Tierra & Mar mediterráneos".

[Alejandro Platero (32 anys), cap de cuina de Macel·lum i Come & Calla (abans Mulandhara). Segon classificat en Cuiner Revelació Madrid Fusión 2015; participant en Top Chef 3; guanyador de diversos premis d'arrossos...
Julio Velandrino (31 anys), cap de cuina de Back Pack, Assessor gastronòmic i Professor de Gastronomia. Múrcia. Participant en Top Chef 3.]


Al migdia fan una vertical de nou arrossos (45 €) i a la nit un Menú Gastronòmic (55 €).
Tot i que no m'agrada anar de sopar quan m'he d'alçar matí, no me'n puc resistir.
En teoria, el festival hauria de començar a les nou de la nit, però la gent no és puntual i el sopar es retarda vora tres quarts d'hora, amb unes olivetes com a detall.
Una cervesa Paqui Brown i aigua Pellegrino.
La majoria de clients semblen amics o coneguts de la parella Alejandro Platero - Raquel Bernal (cap de sala).



El pájaro Rojo 2013  DO Bierzo
Mencia
4 mesos en bóta de roure francés i americà
14 %
Losada Vinos de Finca. Cacabelos, Lleó
Amancio Fernández
19 € (7,50 €) x 2

Fresc; molta fruita, un poc de flor i mineral. Molt agradable.


Snacks
- Fòssil d'aladroc i emulsió de llima en salmorra
- Tartar d'ostra valenciana amb amaniment cítric; puntet picant i refrescant alhora.


Cuina salada
- Aguachile de llombarda, hummus de carabassa, raves i herbes


- Rovell d'ou, albergínia, moixama i envinagrats. El clàssic. Bo, encara que per a mi la textura és excessivament "polsegosa".


- Gírgola de card a la flama, crema de formatge manxec i espinacs


- Cebiche templat de reig (corbina), pil-pil calent de nyora, cítrics i fesol roig


- Arròs de col i bacallà. On està l'arròs?  Jo no sabria endevinar-lo; la col i el bacallà, sí. Molt bonic.


- Carxofa, foie i vinagreta de pinyons torrats. D'aquest plat, en voldria un ben gran.


- Fideuà de tripa, entranya i bimi (pareguda al bròquil). Potent.


- Ploma de porc ibèric de bellota, codonyat de carabassa i all negre.


Cuina dolça
- Arròs amb llet, anisats vegetals i crema de canyella cítrica


- Pastís de poma


No serveixen pa si no en demanes.
2 cafés.
Total: 68,50 € x 4

Els dos topxefs ixen a saludar i comentar el sopar.

No parlen valencià