dilluns, 2 de novembre del 2015

Gadhus Vlc

dissabte, 31 d'octubre del 2015
Gadhus. Galeria Jorge Juan. Ciril Amorós, 62 - 960 065 040

Aquesta setmana, abans que ens ho conte ningú, volem conéixer la nova proposta d'Alfonso (Alfonso Gallego Dos Santos: Malkebién, Gadhus Rocafort), que dijous 29 obrí local nou a l'espai central de la Galeria Jorge Juan i a més de dinars i sopars ofereix al llarg del dia vi, tapes, pastissos gourmet (pastisseria Monpla), formatges, ostres, pernil, conserves, gelats... I sols tanca diumenges. A la cuina hi ha Ricardo Goachet i Javi Linares (ho diu al facebook) i a la sala, Axel Pitarch (segon en el concurs La Nariz de Oro 2014).

El local és gran, amb tres altures diferents, i al llarg del dinar s'aniran omplint totes les taules.

facebook
JJ comença amb una copeta de fino en rama
Tio Pepe
Palomino fino
González-Byass.
3,50 €  (16,50 € 75 cl)

Hauria estat bé un detallet de benvinguda mentre esperarem, però suposem que hi ha massa coses en dansa quan s'obri un restaurant així i no ho tindrem en compte.

També al facebook he llegit que hi ha menús de 15, 18, 28 €... A nosaltres -la veritat és que no hem preguntat- ens ofereixen el menú de 23 €, amb tres entrants, un arròs, un plat a triar entre carn o peix i les postres; hi ha un servei de pa inclòs, beguda (una botella d'aigua en el nostre cas) i café (un).

Ens feia gràcia que Alfonso ens recomanara algun dels seus vins portuguesos, però va molt atrafegat i l'Axel ens vol ajudar. Ens decidim per un vi divertit, tot i que no tenim molta informació.

almavinocuatre
Superhéroe 2011 DO Ribeiro
Mescla de varietats autòctones (Ferrol, Caiño, Bastardo Negro o Sousón)
14 mesos en bóta de roure de 2 vins.
14,5º
Vinos de Encostas - Xosé Lois Sebio*.
23,50 € (Aprox. 17,50 €)
Fruita roja madura, silvestre, violetes, confitura, amb cos, punt dolç, llarg. Molt bo.

"La imagen de la etiqueta es una ilustración que refleja el Súper Héroe que viene a ayudarnos a combatir contra los Vinos clónicos. Súper Héroe es además la lucha del bien contra el mal, lo diferente contra lo globalizado. Lo personal contra lo impersonal, lo distinto contra lo común y comercial."

-Croqueta de pollastre de corral amb crema lleugera d'herbes andines. Casolana amb toc exòtic; boníssima.

-Bloody Mary amb sorbet de llima i api, sardina fumada i envinagrats. Supose que si t'agrada aquell còctel, n'és una bona interpretació.

-Galta a la chicha de jora (suc fermentat de dacsa maltada) amb bescuit de pésols.

-Arròs de carn (conill pibil?) i cansalada de coll. Ben saborós.


- Carn o peix? Un de cada: Bacallà  (com no s'ha de demanar bacallà a Gadhus?) amb crema d'albergínia Nikkei. La textura del peix, immillorable; la crema, potent, amb punt torrat o cendrós.


Llomet ibèric de Los Pedroches (Còrdova) amb hummus de carabassa i pipes de carabassa garapinyades

I per a les postres, també dues distintes (hi havia unes altres: carpaccio de pinya)
-Bescuit de canyella i lúcuma amb gelatina de pisco i gelat de mascarpone. Deliciosa barreja de sabors i textures. Fantàstic final.

Terra de xocolate amb gelat (de cítrics?)


Total: 36,50 € x 2

El local de Rocafort era preciós, encara que feia un poc de peresa acostar-s'hi. Aquest està molt propet de casa i tot i que no m'agraden massa els restaurants de les galeries comercials, aquest i el savoir faire d'Alfonso paguen la pena. Molt recomanable.

Parlen valencià (Alfonso encara no)

ojoalplato
Verema
sumergeteydisfruta
------------------------------

*Vins de Xosé Lois Sebio
Sense DO - Castilla-Lleó: Isse 2 Vignerons  (Treixadura, Lado, Albariño i loureira). Amb Ismael Gozalo
Sense D.O. - Galicia: Salvaxe (Lado, Treixadura, Albariño i Godello)Seica, Wish, O Con (albariño)
DO Valdeorras: Máis Alá (godello)
DO Ribeiro: Super Héroe Eldelbar, Hush 
DO Bierzo: Coios (mencia)

__________________

** Jordi Joan i Santacília (Novelda?/Monfort?, 5 de gener de 1713 - Madrid; 1773) va ser un científic, marí i diplomàtic espanyol. Era conegut a Europa com el Savi Espanyol, i va formar part de l'Acadèmie Royale des Sciences i de la Royal Society.  Va ser espia al Regne Unit. Però és més conegut pel descobriment que va fer junt amb el seu company, Antonio d'Ulloa, sobre el mesurament de l'arc de meridià i d'un grau terrestre. El seu retrat apareixia als bitllets de deu mil pessetes.
*** Ciril Amorós i Pastor (Russafa, València, 9 de juliol de 1830 - València, 27 de febrer de 1887) fou un advocat i polític valencià, diputat a les Corts Espanyoles durant la restauració borbònica.