diumenge, 15 de juny del 2014

Sant Pasqual amb cireretes

dissabte, 7 de juny del 2014

Em sent un poc traïdora quan encete aquesta nota, ja que havia dit a Juana que si ella no volia, no existiria. Però crec que paga la pena compartir les experiències agradables, o no? No obstant això, si fas un xiulidet... el gnom la farà desaparéixer en un tres i no res.

Quant de temps feia que Alfredo ens havia convidat a sa casa! Crec que a alguna cosa que és per als mesos amb "r"; i ja no és el cas, que estem al juny, però l'ocasió la pinten calba, o agafarem l'ocasió pels cabells o...
Fa un dia preciós. Com que és un poc complicat arribar-hi, hem quedat a telefonar en un punt determinat i... hi apareix eixa tonadeta del valencià de la Plana que em transtorna; les indicacions també seran ben divertides, un "Sant Pasqual" únic al món enmig d'un camí ens donarà la benvinguda.
En abaixar del cotxe, advertim que Juana -a qui no coneixíem- i Alfredo han anat distribuint unes fulletes quasi invisibles d'eixe ambientador tan difícil de comprar a les botigues que et fa sentir ràpidament com a casa. Per si fóra poc, han decidit que el dinar serà a la cuina -menuda cuina!-. Quina magia deuen tindre les cuines que eixes cervesetes o vinets previs al dinar o al sopar, sense seure, xarrant... són sempre tan especials?
I toca farolejar o dotorejar la casa. "Tot preciós, Ancarnín" diria el meu cosí. Bromes a banda, és una casa ben madurada i personal. I... sorpresa, com és que hi ha tanta Paula Bonet per ací? Aquesta xica sembla omnipresent, per Russafa i per tot arreu... Resulta que són família! I clar, hi ha unes Bonets que no coneixíem, d'abans de la fama (i que no penjaré, preservant la intimitat...)


I comencem amb el vi (encara que ens havien preparat cerveses ben fresquetes):

Château L'Enclos des Rozes 2008. AC Gaillac. Premières Côtes.
100 % mauzac
13,5 % vol.
Domaine L'Enclos des Rozes. Sainte-Croix (dalt de Tolosa)
Aurélie Balaran
Aprox. 15 €
Molt equilibrat (maduresa i acidesa), llarg, complex...
fgsuperfred
La taula, molt ben parada, ens espera:

pans i rosquilletes de diverses maneres, espàrrecs kingsize bullidets a casa per a l'ocasió, pernil, llom embotit, ensalada, foie...
I el plat, com vos ho diria? "Un arròs al forn que no és un arròs al forn" en paraules de l'amfitriona. Ben rebo.


Barón De Chirel Reserva 2005  DOCa Rioja
80-85 % tempranillo
20 mesos en bóta de roure francés
14%
Enòlegs: Francisco Hutado de Amézaga i Paul Pontallier?
Aprox. 50 €
Molta fruita, espècies, torrats, lactis; acidesa perfecta, llaminer, dolç però amb punt amarg final agradable. Diuen que és un Rioja modern; no sé, un clàssic interessant.
rocowines
Per a les postres, un altre punt d'originalitat: no hi ha fruita. Allò que els majors, com una gràcia, penjaren cireretes a les orelles dels xiquets degué marcar molt. Quines ocurrències té la gent gran!
No obstant això, hi ha un formatge amb codonyat fantàstics i uns gelats ben abellidors.
Les copes de vi no volen quedar-se buides:
Roda Reserva 2008  DOCa Rioja
90 % tempranillo, 6 % graciano, 4 % garnatxa
16 mesos en bóta de roure francés (noves i d'un vi) i 20 en botella
13,5 %
Enòleg: Agustín Santolaya
Aprox. 21,50 €
Com diu abreunvinito, "Siempre bueno. Un cásico que no falla". Fruita roja, espècies i xocolate. Redó.

I continuem la xarrada vora la piscina. Podríem haver-ho fet amb el vi que queda (Juana sí que ho fa), però Alfredo ens tempta amb un gintònic i no ens en podem resistir.
Històries, anècdotes, fotos... s'hi està tan bé! Però ens n'hem d'anar, que Valèria m'espera per bufar el ciri dels cinc anyets. Bé, algú encara arrapa els últims minuts per fer una volteta amb el cotxe dels seus somnis...
Gràcies, parella.