diumenge, 22 de juny del 2014

Comença el VIstiu

A l'estiu, tota cuca viu
dijous, 19 de juny del 2014
Restaurant Bar Ruiz. Avda. Itàlia, 76 B. Platja de l'Almardà, Sagunt. 962 608 189

És ja un clàssic que quan estem acabant el curs, un dia anem directes de l'institut al Ruiz, en la platja de l'Almardà. Enguany Jj no ha estat amb nosaltres i l'hem trobat moooolt a faltar; ara va i ens abandona per sempre, deixa la fàbrica buscant nous aires... Tot i això, no ha faltat a la cita anual, i no ens fa l'efecte que haja passat ja un any...
Verema
A la foto no es veu bé, però el verd turquesa de la mar és hipnotitzador...

Algú té molta set i demana una cerveseta (1,70 €) i aigua (1,70 €), però passem de seguida al vinet

Barbadillo Castillo de San Diego  VT Cádiz
Palomino fina
12º
Bodegas Barbadillo. Sanlúcar de Barrameda
12 € x 2 (aprox. 4,95 €!)

Fruita blanca, amb un punt salí i amargós al final, però poc. Fresc i agradable


Com sempre, abans del cuscús, alguna picadeta; avui sols una ensaladeta del polp, amb tomaca, olives, i envinagrats (9 €).

Normalment demanem alguna ració de cuscús menys perquè aquestes són ben complides. Avui l'hem demanada per a tres, i en som quatre, però una s'ha dut una cremeta de casa -de la secció Gourmet, clar-, que no pot menjar res, i ens n'ha sobrat la meitat. Cuscús, corder, creïlla, carabassa, nap, carlota, panses, ceba, porro, cigrons... Boníssim.  (14 € x 3)

fb Carme
Després, volem meló però no n'hi ha i el canviem per pinya natural  (1,50 € x 2) i uns cafenets.

Total: 89,10 € (3/4 pers.)

I per no trencar amb el ritual, a estovar-se a voreta mar i repassar el personal.
Com diu Ester amb aquesta foto al fb, queda inaugurada la temporada.





dissabte, 21 de juny del 2014
Ja ni me'n recorde que vaig fer anys el mes passat, però avui ho celebre amb les germanesamigues (finalment, no amb totes). Bé, també puc dir que celebrem que comença l'estiu.
M'agrada la sonoritat de "solstici d'estiu" (i el significat: "el sol està dret, s'aguanta").
M'agrada que siga el dia més llarg de l'any, encara que em sembla molt més poètic i màgic dir que la nit de Sant Joan és la més curta de l'any.
No m'agrada que a partir d'avui els dies s'escurcen.
M'agrada sentir-me envoltada d'energia de la bona, i diuen que l'aportació d'energia solar d'aquest moment és màxima. Puc assegurar que avui en la nostra terrasseta n'hi havia a cabassos.
M'agraden les celebracions a la mar, amb gent, amb foc, amb lluna -oohhh, ara està minvant!-, amb musiqueta... Qualsevol ritual té sentit: perquè el sol ens acompanye sempre, perquè el foc ens allibere del mal, per estar en equilibri amb la natura, per la fertilitat, per la renovació...
No m'agraden les massificacions gamberres.

Avui no farem cap sortilegi, ni tan sols abaixarem a saltar les ones, però brindarem per l'amistat i per totes les coses bones que han de vindre. El primer element mà vindrà de la mà d'Ali...

Dream Line Fortune. The Magic sparkling drink / wine  (segons el que posa a la botella o a dreamlineworld, en anglés)
Gold Effect (també n'hi ha Volcano -bronze- i Glacier -silver-)
Beguda alcohòlica (7-8 % vol.) aromatitzada gasificada
"Champions aren't made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them -a desire, a dream, a vision". Dream Line Fortune is a dream, a desire, a vision.
"Love is sharing a bottle of Dream Line"
(Què t'ha paregut?)
Moscatell
EBESA. Villarrubia de los Ojos, Ciudad Real
Aprox. 7,25 €
foto: Dora
Color realment màgic, daurat, ambre, juganer. Dolcet, fantàstic per a l'aperitiu.


Ars Memoria 2007 DO Navarra
Tempranillo
18 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Compañía Vitivinícola Tandem. Lácar, Navarra
Enòloga: Alicia Eyaralar
Aquest també parla anglés: "The true art of memory is the art of attention", Samuel Johnson
Aprox. 32 € (oferta a La Vinoteca, Pamplona. 8 €)
Fruita madura, un punt mineral i de fusta, xocolate. Bon cos. Personal.

Uva Nocturna  2011  VT Ribera del Gállego - Cinco Villas
Merlot
14 % vol.
Bodejas Ejeanas. Ejea de los Caballeros, Saragossa
Enòleg: Balbino Lacosta?
Aprox. 7 €

Fruita, i un toc floral, espècies, balsàmic; menys cos que l'anterior i un punt dolç.

vídeo Verema


I per a acompanyar tot açò, m'he fet una volteta pel mercat de Russafa i he comprat el que m'ha entrat per l'ull: olives picades, moixama i pasta per a fer mandonguilles d'abadejo (uf, m'he deixat les sardinetes marinades a la nevera!); pernil i embotit; ensalada; clòtxines i tellines; pasta fresca amb crema tartufata; formatges El Bujarito i La Bomba de Sólo Queso... Fruita (les cireres són les reines), i pastís de poma de Paco Roig. Dora ens porta uns Bouchon de Bordeaux, uns dolcets farcits d'ametla, raïm confitat i Fine (eau-de-vie) de Bordeaux Napoléon.
Divertit el moment de bufar el ciris del pastís i el dels regalets, els de veres i els de broma. Gràcies, perles.

Freixenet Reserva Real Brut
80 % macabeu; xarel·lo i parellada
11,5 %
Freixenet Cuvées de Prestige. Sant Sadurní d'Anoia, Penedès.
Aprox. 25 €
Fruita blanca, un poc tropical, flor, fruita seca, poc de forn.


Comença bé l'estiu.


I ara toca celebrar l'inici de l'estiu a casa.

Barzen Riesling Spätlese Feinherb 2011 DO Mosel
100 % Riesling
10,5 % vol.
Sec afruitat.
Weinhouse Alexander Barzen. Reil/Mosel
Aprox. 13,65 €

Fresc, afruitat, un punt carbònic, mineral; agradable.




El xic tenia el capritx del japonés... doncs au, japonés, i no qualsevol, no, el sushihome a domicili (963 918 299):



- Futomaki gari



-Maki especial



-Pell de salmó temaki

-Nigiri d'anguila

-Nigiri d'alvocat


-Nigiri de shiitake




(+ servei domicili 3,20 ) Total: 34,20 €
Tot molt bo. Però, la veritat, té més encant menjar-t'ho, després d'un passeget pel centre,  mentre veus com ho van elaborant con estas manitas y mis abalorios...