diumenge, 27 d’abril del 2014

Tornem a Carolina

dilluns, 14 d'abril del 2014
Vuelve Carolina. Correus, 8  -  963 218 686

Avui, organitzat per les més marxoses de l'institut i amb la col·laboració de FETE-UGT, hem vist el documental Las maestras de la República, dirigit per Pilar Pérez Solano i guanyador del Goya 2014. Quantes ganes, quin compromís amb la societat i els valors d'igualtat, solidaritat, llibertat... tot malbaratat!
aleasiu
I per a acabar de fer de hui un dia gran, quedem a dinar la fàbrica i l'afegitó -sí, que a Barcelona ja no treballen- al complet.

Llegint per ací i per allà, veus que aquest lloc no té massa bona premsa, que si la modernor dels gastrobars, que si és aprofitar-se del rebuf del nom... i he llegit massa vegades allò del "yo no vuelvo a Carolina". Doncs nosaltres sí que hi tornem; una, perquè a mi sí que m'agraden les seues propostes, i dues, perquè és dilluns i a València hi ha molts llocs tancats.

Mentre esperem a estar tots, fem una cerveseta. Ens posen un detallet de rosquilletetes i crema de formatge.  (2,90 € x 4)

Hi ha Carta, un menú de Tapes "per a compartir" (22 €), un menú Degustació "individual" (25 €) i un menu Executiu (14 €). Pensàvem demanar l'individual, però el plat principal és un arròs amb bolets i no el volen canviar a una persona, ha de ser a taula completa! Mal comencem. Decidim triar el de tapes (després comprovarem que no havíem llegit la lletra menuda, i que l'IVA no està inclòs!).


Borsao Tres Picos  2011  DO Campo de Borja
Garnatxa
5 mesos en bóta nova de roure francés
15 %
Bodegas Borsao. Borja, Saragossa
Enòleg: José Luis Chueca
25 € + IVA = 27,50 €  (13,30 Vinissimus)

Fruita, vegetal, balsàmic, vainilla, fusta... suau i agradable, encara que el recordava millor.


-Iogurt de foie gras i fruites seques. Estos plats tenen gràcia quan són originals; aquest ja no ho és, però aguanta, està bo.
elmiercolestoca
-Edamame fumat picant. L'edamame és la tavella de la soia, bullida amb sal i servida sencera. És un plat molt entretingut; jo l'hauria servit en primer lloc. Molt agradable amb la salsa.
onfan
-Ensalada de carabassa, formatge blau i pak choy (col xinesa)


-Llagostins cruixents amb emulsió de tomaques seques. Millor la salseta, que s'assembla al romesco, que els llagostins.
felixthefox
-Ous poché / escumats / a baixa temperatura amb bolets de temporada i escuma de creïlla*1. Deliciosos

entrekaricias
-Coca pizza Oli Garum*2

(*per a algunes intoleràncies -bolets d'una banda (1), i olives de l'altra (2)- trauen unes broquetes de cuixa de pollastre al carbó i sèsam, embolicades en paper)
tapeandolosjueves
Postres. Per als 5, ens trauen dos plats de cadascuna d'aquestes postres:
Tierno (pa de bescuit) de dàtil amb gelat d'ametla
Crema de iogurt amb gelat de violetes
Cruixent de xocolate i avellanes amb gelea de mandarina


Potser el menú és massa llarg, la pizza i les postres es queden a la meitat, tot i que estan molt bones.

Cafés (entre 1,50 i 2,20 € x 5 = 8,60 € + IVA)
Aigua Monte Pinos 3,25 € + IVA
Pa  2 € x 5 + IVA = 11 € (em fa tanta ràbia que em cobren el pa sense demanar-lo, i més en un menú, i damunt amb l'IVA a banda!!!)

Total: 212,80 € (5 pers; 42,56 € pers.)

Sí, ja sé que hem demanat 2 botelles de vi per a 5, però al final el dinaret ix una miqueta alt de preu (allò del pa i de l'IVA...!). Tot i això, s'hi dina bé. La pròxima vegada demanaré un menú més curt.

Solament ens parla valencià la persona que ens asseu a taula, i prou.