dissabte, 5 d’abril del 2014

Kiaora

dissabte, 29 de març del 2014

Kiaora    Beltran Bigorra, 18 (barri Carme)  Tel. 961 143 019 / 637 583 163

Yelel Cañas Formiconi, el xef, nasqué a València, però ha treballat en diversos restaurants de Londres, Amèrica (Panamà entre altres llocs), Nova Zelanda...  L'any 2009 crea amb son pare (agro-recolector) el projecte Kiaora, un restaurante amb hortet per a oferir productes orgànics.

Hi ha dos menús. Sempre triem el llarg, però avui ens quedarem amb el curt, el MENÚ DEGUSTACIÓ KIAORA, de 30 € (El Menú Degustació del Xef val 42 € i té un entrant més, dos plats i dos postres).

Brezo Tinto Mencía  DO Bierzo
100 % mencia
14º
Ecològic sense certificat
Bodegas y Viñedos Mengoba. Sorribas, León
Enòleg: Gregory Pérez  (Luna Beberide, Paixar)
15 € (aprox. 5,50-6 €)

Anunciat com a "jasp", jove encara que sobradament preparat.
Un punt carbònic, poc de cos, fresc, jove. No ens agrada massa.



Hi ha dos tipus de pa: blanc i de cervesa Guinness (1,50 € x 2)

Aperitius del Xef
-Falsa fusta (sarments tractats) amb salsa tàrtara de iogurt amb curri
-Nyàmera (creïlla de canya, pataca, tupinambo, carxofa de Jerusalem...) -és un tubercle comestible-, envinagrats i verdolaga
-Espàrrecs o raves xinesos (se suposa que saben molt a rave japonés -wasabi-). Presentació bonica en uns palets de fusta i un gotet amb pedres. Res més.
-Minihortet amb base de crema de vuit verdures thai, terra de remolatxa, safanòries minúscules i brots de ceba. El millor dels quatre, molts sabors i textures agradables.



Entrants
-Caneló d'aus, amb base de crema d'albergínia i per damunt demi-glacé de regaléssia, palometes d'amarant, ametla, flors, crema de cítrics i pasta fil·lo. Espectacular


- Gnudis nus amb mantega de tòfona, espinacs, ricota (brull) i cruixent de parmesà. Curiós. I perquè "nus"? Doncs això, perquè no hi ha la pasta, sols el farcit.

- Cocotxes de bacallà en un pil-pil de pi amb tècniques cruixents. La pell cruixent queda molt bé.

Abans del plat principal ens proposen un joc educatiu: en un plat hi ha carlota, all porro i espinacs del seu hortet i de supermercat i hem de saber quina és quina. (Jo dubte amb la carlota, amb les altres dues ho tinc claríssim, hi ha molta diferència d'aroma, de sabor... -en teoria les bio són més dolces-. Jj encerta des del principi)

Plat a triar:
– Peix del dia: bonítol en cebiche, i meduses.



– Cérvol amb nyàmera, vainilla i cotna d'arbre comestible


Postres
Ens en serveixen dos diferents:
- Ensalada de fruites (crema de carabassa, de formatge, maduixa, taronja sanguina, nous...


- El famós test amb xocolate blanc, terra de xocolate negre, flors i fulles comestibles. Preciosa. (Em comenta Jj que han reduït la grandària, ja que abans era impossible)

Aigua 2,50 €; café 1,10; un colpet de gingebre (detall)

TOTAL: 81,60 € 2 pers.

No parlen valencià.

valenciaplaza

Verema