diumenge, 27 d’abril de 2014

Més Pepico

divendres, 18 d'abril del 2014

Massacre dels Innocents. A l'Evangeli segons Mateu i en alguns evangelis apòcrifs es conta com el rei Herodes el gran va manar assassinar tots els xiquets de menys de dos anys de Betlem i de la contornada per tal de matar Jesús. Amb aquesta matança es compliria una profecia del profeta Jeremies sobre l'arribada del Messies. Dins el cristianisme es commemora aquest relat bíblic el dia dels Sants Innocents.
I si avui no és 28 de desembre, sinó Divendres Sant, a què trau cap aquesta història? Doncs que, amb molt bon criteri, ens han avisat que hi haurà, almenys, 14 xiquets al restaurant! Va, ja ens havíem fet a la idea i allà que anem, que Pepe, amb les seues propostes, el seu savoir faire i les seues històries de segur que fa que ni ens n'adonem.

Pa amb oli, allioli, tomaqueta, sal...  (4,65 €)
Hem de contenir-nos per no començar a sucar i sucar aquests panets tan bons del forn Quatre Cantons.

Detalls de la casa:


 Roussette de Savoie  Marestel
Domaine Dupasquier. Aimavigne, Savoie Rhone-Alpes, França
Flors blanques, fruita confitada, bresquilla, mel però sense punt dolçot...

Hi haurà algun dia que no l'encerte aquest senyor? Que bo! Sempre amb propostes noves i interessants; quina manera de començar!



-Tomaquetes (cirerols) farcides


Grusse en Billat 2011  Côtes du Jura
Chardonnay
12 %
Domaine Ganevat. "La Combe" Rotalier, Jura, França
Jean-François Ganevat
31 €
Acidesa perfecta. Poma groga, pera, fum, mineral, fruites seques... Molt bo

wineterroirs


 Per a compartir:
-Anxoves casolanes en oli d'oliva   (3 x 3,60 €)

-Calamar de platja a la planxa  (10 €)

-Sardines de bóta (estan salades, però es poden menjar, i com que és allò que tu mai compres ni et poses a fer...). Crec que està un poc fregideta, amb pimentons verds.  (3,15 €)


-Polp a la gallega  (9,25 €)

-Carxofes, crec que estan saltadetes i després a la planxa. (Pensàvem que les havíem demanades, però no estaven a la nota. Ens les duen al final i no ens les cobren!)


Plat principal:
-Xulles de corder  (13,80 €)
-Arròs al forn. I no cal dir res més, que a l'Horta l'arròs al forn és el d'abadejo. Quant de temps sense tastar-lo, que a mi no m'ix bo i ma mare i la meua sogra (que li dóna un puntet més de color i de rostidet) fa molt de temps que no me'l fan...!  (11,50 € x 2)


Postres  (3; 12 €)
Pastís d'ametla
Maduixes amb gelat

Givre Millésime 2011
Vi de poma
90 % pomes agredolces, 10 % pomes àcides
7 %
Domaine Dupont. Victot-Pontfol, França
[Aprox. 19 €]

Tot i que no és el tipus de vi que m'entusiasma per a acabar, m'ha agradat molt tastar-lo.


Total: 117,65 € (3 pers.)  (40 € pers.)

Tot i que no sabem si hem estat a França o a la rodalia de Betlem, com sempre, ha estat un plaer.
Ah, sí, si parlen valencià deu ser que estem a...