dilluns, 9 de setembre del 2013

De Malkebién a Gadhus

Francisco Carbonell, 33. Rocafort -  961 311 190
 dimarts, 27 d'agost de 2012
JJ està encantat amb el restaurant Malkebién, i sobretot amb la seua ànima, Alfonso Gallego Dos Santos, així que ara que aquest busca un nou horitzó, l'haurem de seguir, en aquest cas al desaparegut Été de Rocafort. Jo no recorde haver anat a aquell restaurant, però sembla que la casa original s'ha respectat bastant; un poc més clara i espaiosa, això sí.
Van inaugurar ahir, van fer ple i avui repeteixen (hi ha 8 taules, algunes de 6 persones i solament 2 amb dues persones); sembla que la majoria són coneguts de la casa.
La gran diferència amb el Malkebién és que ací sempre hi ha carta, i a més a més un menú degustació i un menú del dia (17 €, un poc més car que el de Malkebién però que també inclou productes que no poden entrar en aquell), que pensem que és la millor opció, i inclou una beguda, les postres i café.



I un punt original, divertit i ocultista amb l'aigua Magma de Cabreiroá, "El agua que nunca ha visto la luz", "¡Cuánta vida por beber!", aigua d'agulla d'origen magmàtic. Amb botella negra i servida en gots opacs de color metàl·lic.







Encara que sol recomanar-nos vins portuguesos, aquesta vegada ens ha portat:
Finca Sandoval Signo 2009   DO Manchuela
90 % Garnatxa, 10 % Garnatxa tintera
11? mesos en bóta de roure francés
Finca Sandoval. Ledaña, Cuenca.
Enòleg: Víctor de la Serna
14,5 %
22,50 € (15,90 € Lavinia)

Fruita roja (cirera), un toc de fusta, un punt de sal, un pèl mineral, espècies... Agradable.



3 Primers
-Causitas de pimentons del piquillo de Lodosa amb tartar de llangostins i maionesa d'alvocat. Presentació molt cuidada.


-Capelleti de pasta wantan farcits de botifarra de Burgos amb cremós de maracuià, mel i sèsam.
Els saquets, un mos delicat, i la crema, encertadíssima.


-Arròs de bacallà , bròquil, alls tendres i bolet shitake amb copinyes (chirlas) i llangostins.
Bona cosa d'ingredients, encara que l'arròs no ha acabat d'unir-s'hi.

ojoalplato
Segons (com que se n'ha de triar un, n'agafem un cadascú).
-Tataki de tonyina amb corfa de pa de gambes, ensalada de wakame i caldo dashi.
ojoalplato
-Secret ibèric en cruixent de morros amb compota d'orellanes i allioli de créixens. No sé si és la forma de cuinar i la textura que més m'agrada per al secret, però... està bo.

Postres
Coulant de xocolate (un poquet lleig, però boníssim) amb gelat de mandarina i
arnadí amb almívar de romer i timó.


vinetur

I per a les postres, uns vinets dolcets
Victoria Nº 2  DO Málaga
100% moscatell d'Alexandria
Bodegas Jorge Ordóñez & Co. Vélez, Màlaga. (zona Axarquía)
13 %

Poma verda, corfa de taronja, herbes aromàtiques... Boníssim
comersinmilongas 
verema

vinoencasa

Canari. DO Lanzarote
100 % Malvasía. Vino dulce de solera.
El Grifo. San Bartolomé de Lanzarote
Enòleg: Tomás Mesa?
17 %
Més suau que l'anterior, però també apareix la corfa de taronja, fruita seca.
Un bon final per al dinar.


Total: 60,50 € (2 pers.)
És un lloc absolutament recomanable. Esperem que els vaja bé la nova aventura (i que no descuiden gens l'anterior).
Parlen castellà