dijous, 29 d’agost del 2013

El Puig

dimecres, 21 d'agost de 2013
I acabem amb les cites estiuenques del Club dels 5, ara i per primera vegada a Puig-Val.
Tot i que podem quedar fatal com a amfitrions, procurem no fer molta picadeta prèvia.
Hi haurà ensalada, clòtxines i percebes (que realment pareixen peus de cabra, en aquest cas peuets), i després paelleta de peix (i també amb alls tendres, Amparo, hahaha).


Etchart Privado 2010
Torrontés (20 % chardonnay???)
Bodegas Etchart. Cafayate Valley, Salta, Argentina
Aprox. 6,50 €

Groc molt pàl·lid. Flor i fruita blanques subtils. Diu poc.




Pago del Vicario Petit Verdot Rosado 2011  VT Castilla La Manxa
100 % petit verdot
Bodega Pago del Vicario. Las Casas, Ciudad Real
Enòloga: Susana López Mendiondo
15 % !!!
Aprox. 5 €
Com diuen a Verema, "¡Se equivoca, jefe, no soy negro!", té molt de color, cirera.
Fruita roja, cireres, gerd; puromoro roig; un puntet de bombolleta. Punt amarg al final. Interessant. Llaminer. Guanya quan està un temps obert. Tasteu-lo.


Se'ns oblida traure els formatges.
Això sí, Amparo i Diego porten, directament de Paterna, catxaps per a un regiment.
El catxap és un dolç de pasta fullada farcit d'una crema especial patentada pel forn de Nuestra Señora del Rosario de Paterna.
Diuen que els primers els féu en aquest forn Celestino Monrabal (nascut el s. XVIII a Manises). Cap a 1830 els feia el seu fill Benjamín i ja eren molt populars a Paterna. El nom de "catxap" sembla que ve de quan es va casar el Tio Catxapot en 1923 i oferí aquest dolç als convidats, els quals quedaren encantats. taringa.net  [Un catxap també és la cria del conill, però no crec que hi tinga res a veure]
Metge Ballester, 3. Paterna. Tlf 961 381 124



taringa.net
Tot i que ens agrada el cava d'aperitiu o dinant, el traem ara, i no falla.

Agustí Torrelló Mata. Reserva Barrica DO Cava. Penedés
100 % macabeu
40% del vi base fermentat i criat durant 8 mesos en botes de roure francès. Cava amb criança mínima de 30 mesos
Cavas Agustí Torrelló. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 18 €
Bombolla fina. Notes afruitades, tocs balsàmics, torrats i especiats. Mmmmmm.



foto: Diego

Baltasar Gracián Blanco de Hielo  2011  DO Calatayud
100 % macabeu
Bodegas San Alejandro. Miedes de Aragón, Saragossa.
Enòleg: Rubén Magallanes
13,5 %
Aprox. 7,50 €
Aromes tropicals, un punt cítric, però no àcid; lleugerament dolç. Crec que millor que per a les postres quedaria amb peix, foie...  potser algun formatge (però se'ns ha oblidat traure'ls!!!)
entrecopas


I encara ens quedarà per a fer una orxateta a l'orxateria Brisa, però més tard.