dimecres, 17 de juliol del 2013

De nit al Mar d'Avellanes

C/ Avellanes 9 | Barri de la Seu  -  963 925 166
dimecres, 10 de juliol
Després d'un claustre a les 5 de la vesprada i fer dos desiderates (la B inclou el JJ; la A, no)... ens mereixem un soparet. Com que havíem intentat molts dies anar-hi a dinar, però això és missió impossible si no és amb setmanes d'antelació... hala, a sopar al Mar d'Avellanes.

Llàstima que no aconseguisquen eliminar la mala olor que fa en entrar-hi. També és veritat que en la taula allà al fons que ens han col·locat i al cap de poc ja no notem res.

A la nit també hi ha menú (26,50 €), un poquet més car que al migdia (19,50 €). Però decidim compartir alguns platerets de la carta:
El vinet, un clàssic per a nosaltres,


Les Cousins. L'insconscient 2010  DOQ Priorat
30% Carinyena / 25% Garnatxa / 20% Cab. Sauv. / 15% Merlot / 10% Syrah (tot del poble de Porrera) (percentatges del 2008)
Les Cousins Marc & Adrià. Porrera
Està tan bo... fruita, terra, mineral, espècies... llaminer.
18 € x 2 (9,95 € a Vinissimus)


Aigua: 2,50 €


-Ensalada de l'horta, amb tiretes de foie i de poma (12 €)


-Navaixes amb aire de llima. Subtils, fantàstiques (i això que a mi, com més m'agraden, és amb un colp de foc viu; 2,50 € x 4)

-Polp a la graella amb verdures (14 €)

-Ous a baixa temperatura amb encenalls de pernil ibèric i cremós de creïlla (9 € x 2). Espectacular. indispensable.
verema
 -Corbina amb rossejat de fideus (15 €)


-Textures de xocolate (6 €). No és molt bonic, però està bo. És divertit el que em passa amb les Peta Zetas...

Total: 28,34 € persona
Carta i web en castellà, però el xic que ens serveix s'esforça a parlar-nos en valencià.
Crec que ofereix millor relació qualitat-preu a l'hora de dinar (bo... la relació ens la saltem amb el vi, clar). És un lloc bastant recomanable. La conversa, després de la vespradeta que hem dut, us podeu imaginar al voltat de què anava, encara que tot ben adobadet d'humor i rises, això sí. I encara li fem lloquet a un digestiu a la plaça de la Reina.
I ara que escric açò després d'una setmana corregint exàmens de les PAU... se'ns revela el futur... desiderata A, el xic se'ns en va. Què farem sense ell? Voldrà vindre a dinar amb nosaltres...?