divendres, 19 de juliol del 2013

♫ ♫ Carmen, Carmen, Carmen... ♫ a Samsha

Periodista Ros Belda, 4 València (zona Aragó) -| 96 389 19 02
dimarts, 16 de juliol de 2013
Dia de la Mare de Déu del Carme, i encara que una de les Carmes no passa per un bon moment, hi planta cara i a celebrar-ho dinant amb la família.
Mentre ens anem esperant, cerveseta, coca-cola, vermut...

A la cuina, Víctor M. Rodrigo (Castelló, 1982. Obri Samsha en 2005. Millor Cuiner de l'Any, 2012) i a la sala, Ana Rubio.

Hi ha un menú 5 Sentits (37 € + 10 % IVA) que inclou 1 entrant, 2 plats (un de carn i un de peix) i 2 postres; un menú 7 Sentits (47 € + 10 % IVA), amb 3 entrants, 2 plats i 2 postres, i un menú de migdia (22 € + 10 % IVA), amb 1 entrant, 1 plat, 1 postres (tots es poden triar entre els menús anteriors), 1 beguda i café.
Triem el primer.
Comencem amb un APERITIU DE BENVINGUDA: "bombonets" d'oliva i anxoves (curiós, líquid a l'interior, però un poc massa salat i mantegós), de papes, i piruletes de gambes (increïble).



Matsu El Recio 2010  DO Toro
100 % tinta de toro (ull de llebre o tempranillo)
14 mesos en bóta de roure
Bodega Matsu. Logronyo
Enòleg: Raúl Acha

 Jove, encara massa potent, però agradable. Fruita negra, un toc mineral, espècies, xocolate... Amb cos. Molt bo. (repetim)


Matsu (en japonés significa 'esperar') forma part del grup Vintae i tots els seus vins són ecològics (viticultura biodinàmica).
El pícaro - El recio - El viejo  (7,15 € - 11,80 € - 24,50 € a Vinissimus)

vanitatis
ENTRANT
-Crema freda de remolatxa amb gelat d'alvocat i mentuccia, caviar de iogurt i tocs iodats. Pa d'algues.
(El joc de textures és molt interessant, sobretot el contrast del caviar i les esferificacions de iogurt. Fresquet i molt bo)

SEGONS
-Gall amb tomaca torrada, ceba i soda d'alfàbega. Focaccia de pipes.
Molt bonic, i les cebetes amb el farcidet... mmmmm
laaprendizdechef
-Costella de bou Wagyu amb caldo de bolets i nyoquis de iuca. Pa de iuca amb formatge.
(I jo que no en volia...! Quin sabor... Superlatiu!)
laprendizdechef
POSTRES
-Gelat de mango, arròs tailandés amb llet de coco i mango cruixent. Pa de sèsam.
L'arròs és difícil, hi ha varietat d'opinions (a mi, tot i reconéixer-ne l'originalitat, no m'acaba). El gelat està bo, amb el toc líquid del coco i el núvol de sucre de records infantils...


-Los engranajes: gelat de pera i vainilla, ganache de xocolate amb llet i xocolate líquid amarg amb cruixent de caramel. Pa de canyella i fava tonka.
Sembla una falla menudeta, que graciós. Quina varietat de xocolates i textures... N'hi ha un dauradet que està espectacular.

A petició del gran gormand ens en canvien 3 d'aquestos per
El volcà amb terra de café i xocolate, crema de guaiaba, llesca de pa amb ou de rom i lava de flor d'hibisc. (Pa d'hibisc) Brownie.
Açò sí que és un espectacle, el volcà entra en erupció en menejar el gel sec...! (després s'ha de retirar per prendre's la crema, clar)
restaurantcritic
I encara no s'ha acabat, el dinar tanca com ha començat, amb gambes, olives i papes, però ara en versió diferent, dolceta. Proposta original (més vistosa que altra cosa).


Tots els plats, molt ben treballats, amb diversitat d'ingredients i d'elaboracions. Lloc molt recomanable. Espere de veritat que el fet que hi haja solament dues taules ocupades siga per culpa d'un dia tan mariner com avui.
Menú, web i atenció en castellà.

verema
laprendizdechef
restaurantcritic.eu 
ojoalplato