diumenge, 10 de març del 2013

Casa Botella

Pintor Salvador Abril, 28   Russafa     654 849 333
 Diumenge, 10 de març
Un any més, el barri ja ha estat guanyat pels fallers (carrers tallats per envelats gegantins, xurros i olor d'oli recremat a cada cantonada, modelets variats de bruses i dessuadores acolorides, brutícia exagerada pel terra, petardets-sorpresa...), però ens hi unirem. Fa un dia estrany: sol, núvols negres, unes gotetes, sol, una ventada... Un passeget, un vermutet, i a dinar.

Hi ha dos menus al migdia, un de 15 € (12 els dies faeners) i un de 20 € (18 els faeners). També hi ha carta. Triem el primer menú.

No em deixen triar el vi: quan Rafa comença a dir els que té, parla de les Alcusses, del seu poble, i ja no hi ha res a fer.

Les Alcusses 2008 DO València
Celler del Roure, Moixent
66% Monastrell, 20% Tempranillo, 5% Merlot, 6% Sirà, 5% Cabernet Sauvignon.
3-6 mesos en bóta de dos i tres anys de roure francés.
Enòlegs: Pablo Calatayud, Víctor Marqués, Iván Gómez
16 € (9,40 € Vinissimus)
Fruita, madura, un poc balsàmic, especiat i mineral; torrats. Fàcil de beure però no acaba de ser llaminer, redó.
bebendos

El menú comença amb una crema. En triem una de fesols amb viruta de pernil ibèric, i dos de coliflor amb reducció de vinagre de Mòdena.
(També n'hi ha de llentilles amb caviar, bolets amb cruixent de cansalada, carlota amb taronja, carabassa…)
Fora del menú demanem una Sardina al vinagre de Mòdena amb puré de dàtils. 3 €

Continua amb les amanides. Dues per als tres. Triem la d'endívia, canonges, dàtils i formatge manxego, i la d'albergínia, pimentons de tres colors i olives.
(També n'hi ha d'espinacs, la murciana amb tonyina, tomata, ous i olives negres, l'alemanya amb creïlles i cogombrets agredolços…)

El plat principal sempre és un arrós (d’ànec i carabassa; fesols i naps; abadejo, espinacs i panses; gambes i carxofes…) o una fideuà de fideu fi (amb calamars, gambes i clòtxines o cloïsses);  a l’hivern també fan gaspatxos a la moixentina, tant de carn com de peix. Demanem tots fideus amb mandonguilles de carn, alls tendres i favetes.

El menú inclou la primera beguda (aigua, refresc, cervesa o copa de vi de la casa), les postres cassolanes de la carta (que no demanem), café Illy i infusions variades.
Demanem una botelleta d'aigua, café, tallat i un cremadet de rom.
Total: 64 € (3 pers. x 15 + 16 + 3)
El servei és molt atent i té molta corda amb la gent major (la deixa parlar i contar coses, tot i que el local està ple). Parlen valencià. La pàgina web, també la tenen en valencià.
(No m'ha agradat massa que tot i només demanar una botelleta d'aigua per als tres i no haver demanat postres, no hagen tingut un detall.)
Lloc molt recomanable; fantàstic per a anar amb amics o família. S'ha de reservar, això sí.

Verema
directoalpaladar