diumenge, 5 de febrer del 2012

Vaya, todo es tan vario-tinto

Kata 76 - Sergio, 3/2/2012

1. Carandelle 2009, IGT Maremma Toscana, Itàlia
Raïm: Sangiovese
Celler: Podere San Cristoforo      Enòleg: Lorenzo Zonin (i Mathieu Huguet)
Preu: 15 €

2. Mc Manis 2009, Califòrnia (Nord, interior)
Raïm: petit sirà
Celler: Mc Manis Family Vineyards    Enòlegs: Mike Robustelli i Jeff Runquist
Preu: 15 €

3. Punto final Reserva Malbec 2005, D.O. Mendoza, Argentina
Raïm: 94% malbec, 6 % cabernet franc
Celler: Renacer              Enòlegs: Alberto Antonini i Héctor Durigutti
Preu: 19 €

4. Camões Grande Escolha 2005, D.O. Alentejo, Portugal
Raïm: 80% aragonez* 15% alicante bouschet* 5% cabernet sauvignon
Celler: Adega Familiar Eladio Piñeiro                  Enòleg: Piñeiro?
Preu : 35 €

1. -capa mitjana baixa; porpra amb rivet tella
-delicat, flors, fruita, gominoles, dolç, gespa humida // apareix un poc més l’herba, café?, terra?, un poc càrnic?; elegant
-subtil, vellutat; tanins escassos, poca potència, “vi selecció”; correcte, sense entusiasme
El vi segueix l’agricultura biodnàmica, i crec que l’hem begut quan toca: lluna creixent
La santgiovese és una de les varietats de raïm més populars a Itàlia, i també un tipus de vi. Com a curiositat, probablement el nom és d’origen etrusc i vol dir “sang de Júpiter” (Sangue di Giove en italià).
varietatsraim
poderesancristoforo
verema 2008

2. -capa alta, picota intens, rivet maduixa
-fruita madura, compota, café, regaléssia, un poc mentolat, càrnic, mineral… molt intens i complex // òxid? fusta? Ix un poc l’alcohol
-licorós, dolç, glicèric, lleugerament tànic, equilibrat, elegant, postgust curt
zalamero”, “embaucador
verema 2008


3. -granat, tèrbol
-diversitat d’opinions: “vi escatològic”, quadra, tarquim, “per a festes de zombis”…, pols de garrofa / tancat
-desestructurat, “una oda al estropicio”, “verdadero vino punk”, lleixiu?

Etiqueta: brillante, color rubí violáceo; persistentes aromas de frutos rojos con notas especiadas; estructurado, moderno, robusto, untuoso, taninos suaves y bien integrados, final armónico




4. –rubí, capa mitjana baixa
-també opinions variades: vi de taverna, pinso Dula, pols de cereals… / divertit // cervesa, formatge blau, cremós, càrnic, pebre roig, espècies
-especiat, pebre negre, fusta, licorós, tànic, acidesa equilibrada, final un poc metàl·lic, d’alumini o moneda
eladiopineiro

aragonez = tempranillo (sinònims de tempranillo a wikipedia)
Alicante Bouschet = garnatxa tintera  wordpress



document kata

Sopar (Involtino - Almirall Cadarso nº7 tel 963 25 70)
- Carpaccio de vedella amb ruca i parmesà
- Ensalada verda amb formatge de cabra
- Involtino d'albergínia farcits amb crema de tonyina i concasse de tomata

-Casarecce siciliane (pasta) amb pesto de tomata seca, pinyons, alfàbega, parmesà i nata.


- Escuma de taronja i tall de gelat amb neula

1 comentari:

EVO ha dit...

Al día siguiente el Malbec, al igual que los buenos zombies , se paseaba mucho más vivo por entre mis papilas. Persistía una cierta atmósfera tétrico/olfativa, pero en boca era tan elegante como un vampiro con capa española.
Xe, vissste como mejoro el boludo¡¡¡¡