dissabte, 17 de setembre del 2011

Varsòvia 2011

Kucharzy
ul. Ossolinskich 7 PL - 00 087 Warszawa (022) 8267936

 JJ i Belén ja havien estat fa uns mesos i havien pensat que ens hi portarien. És l'antiga cuina de l'Hotel Europa, apenes reformada. Hi ha diferents sales i saletes on conviuen els clients amb els cuiners de les diferents cuines i cuinetes.

El lloc és un poc caòtic, està vell... però té molt d'encant.
En la carta trobem el menjar típic polonés, amb alguna variació "d'estil".
Ens deixem aconsellar per Jesús, un cap de sala, que hi va arribar des de Madrid fa uns dos anys amb una nóvia polonesa (que ara ja ha canviat per una altra. Trobe que no ha eixit a Españoles en el mundo)
Hi ha música de piano en directe.

Per compartir:
-Paté
-Bigos de vedella (col agra)
-Bistec tàrtar (preparat a la mateixa taula, molt bo, però potser un poc suau)
-Pierogi (pasta farcida semblant als ravioli)
Plats principals:
-Especialitats: kaczka z jabłkami (ànec amb pomes)  i el golonka (braó de porc guisat, codillo)
-Sztuka mięsa - ragoût
-Gołąbki (fulles de col farcides de carn i arròs)
-Escalopes amb pasta i carlota
                                         -Cèrvol amb verdures

També volem que ens recomanen un vinet, i mira, ens porten un Cuna de Reyes 2008, Rioja. Crec que és un vi que s'exporta bastant. Correcte.


Postres: Pastisos variats per a compartir
Sernik: pastís de formatge blanc
Pastís de crema amb fruites
"Beza" amb milers de textures, boníssim





Hi ha dos personatges entranyables que no paren un moment quiets. Porten anys i panys al lloc i probablement fa més d'una dècada que haurien d'estar jubilats; però des que entrem fins que eixim (i hi estem més de tres hores) van amunt i avall, amb les copes, els coberts, les taules... fent-se confidències i sense parar de riure. Ella és Eva (Jo li dic: "Me too", i ella es pensa que em diuen Mitu); no sabem el nom d'ell, però sí que a la seua dona també li diuen Eva.

Quan ens n'anem, hi ha un equip de televisió fent una entrevista al cap de cuina. Si algú la troba tafanejant per la xarxa...
Han obert uns altres restaurants a Cracòvia i a Londres.
Urban Fooding  (blog de Víctor, xef de La Corunya; desembre 2010)

Fukier
Rynek Starego Miasta 27      +48 (22) 8311013

(foto de gdziebylec.pl)
Rafa ens recomana aquest restaurant en plena plaça del Mercat, el restaurant més vell de Varsòvia. Un lloc ben particular, amb moltes flors, ciris, espills, quadres...


Fukier



També és un restaurant tradicional polonés, però un poc més "europeu".
Els xics demanen primer i segon plat.
Barszcz - sopa de remolatxa
Bistec tàrtar
Carn de cacera




Les xiques ens decantem per les ensalades. Però quan vénen els pastissos per a les postres, no ens en podem resistir.

I ara triem un vinet australià, Wolf BlassYellow Label Shiraz 2010.
Fruita negra i espècies, amb un poc de roure i vainilla. Llaminer.




No vos perdeu la baixada als lavabos ni l'eixida al pati.

Gràcies per tot, Rafa.

3 comentaris:

Belén ha dit...

Eva, no sé com pots recodar amb detall tots els plats del restaurant KUCHARZY. Sí que va estar curiós el lloc. A mí m´agradà molt més que la primera vegada que no arribarem a les postres per la pressa del congrés.

Belén ha dit...

Aquest segon lloc (FUKIER) també molt interessant, sobretot per la decoració. Encara que a mi el plat que més em va agradar va ser la cullereta de les postres.

Almàssera ha dit...

Gràcies, Belén. Les fotos ajuden, i a la xarxa hi ha molta informació.
La cullereta? Gamberra!