dissabte, 24 de setembre de 2011

Plou i fa sol 2010


Quin nom tan bonic per a un vi. Et fa cantar, et posa de bon humor i et predisposa a gaudir-ne. I no decep.
El que no sé és si és una bona idea el dibuix infantil per a una botella de vi.

Vi blanc amb criança
Celler: Alemany i Corrió
Penedés
Xarel·lo (85% i Malvasía €
14,48 € barcelonavinos.com
enòlegs: Irene Alemany i Laurent Corrió

(ressenya extreta de vi-franc.blogspot.com)
La nova anyada és, ara per ara, menys expressiva en nas, menys terpènica, que les dues anteriors. El vi, però, es mostra més elegant, fi i sensual, amb un tractament de la criança en fusta veritablement respectuós amb la fruita. En boca és greixós i voluminós, sense perdre ni frescura ni una característica mineralitat que el fan especialment interessant. El treball amb la fusta i les mares donen una estructura notable a un vi de poc més de 12º. L'Irene Alemany i el Laurent Corrio han fet una molt bona feina. Plou i fa Sol s’elabora a partir de les varietats autòctones xarel·lo, que s’ha criat en bótes de roure durant vuit mesos, i amb malvasia de Sitges procedent de la històrica vinya del sector de l’Aiguadolç de la Blanca Subur. Aquestes varietats estan plantades al protegit Parc del Garraf, en un preciós amfiteatre guanyat a la muntanya d’encarament nord. Aquest és un vi obtingut a partir d'un premsat directe amb premsa vertical, desfangat d’unes 48 hores i fermentació alcohòlica en bótes de roure francès de 300 litres amb torrat de formació (és a dir, gairebé sense torrar). No s’utilitzen ni llevats seleccionats ni nutrients. Utilitzen, doncs, els llevats autòctons El vi no s’ha acidificat. S'han elaborat poc més de 1.000 ampolles.
penedesfera
verema
eleconomista (5 blancs)