dimecres, 22 de gener
Ahir férem la vespra, i avui, la festa. Aprofitant que no es treballa a la ciutat de València per Sant Vicent de la Roda, Carme ens ha reservat taula (a "Fàbrica i afegitó") al Baret de Miquel (Historiador Palau, 1. Dénia - 673 74 05 95), que és ben difícil.
Aigua 0,5 l (2,60 € x 3), cervesa (3 € x 3)
Detall de benvinguda: papes amb salsa de berberetxos i llima verda, servides en una paelleta de joguet dels 60
Predicat 2021 DOQ Priorat
Carinyena 45%, Garnatxa Negra 45%, Merlot10%
9 mesos en roure francés - 14% vol.
Cellers Grifoll Declara. El Molar, Tarragona
15.000 botelles
24,50 € (Aprox. 12,80 €)
Fruita madura, mineral, balsàmic, tabac... Abellidor.
Amb un poc de por, he de decidir si el vull "natural" o "fresc". Sentit de l'humor difícil, el d'aquest Ximo.
Caramel amb ou de tonyina i avellana caramel·litzada (2,50 € x 5; 1,50 € en 2013 i en 2023)
[Se'ns ha trencat una pinceta. Més por encara...]
Diferent al "nostre", amb més coses, però molt bo.
(el mullador -o samfaina- és un plat fet amb verduretes amb tomaca; ací és una salsa)
Fabulós. No sé per què no demanem pa per a sucar-hi.
Delicat, atrevit...
Ben curiós; el que té forma de pa és com l'arrebossat dels calamars, que són com tallarines de textura fabulosa; per damunt, un poc de pa de vidre.
Tot i estar molt bo, aquest no el demanaria -per al preu que té-; per a mi, la gamba necessita ben poc, i a Dénia, menys.
Per a les postres
El ja clàssic pastís de poma, bé, mig (8,50 €; 7 € sencer en 2013, i 10,50 € en 2023)
Dalt de tot, una croqueta que és una bola de gelat arrebossada amb pols de galeta; dins, flam cremós; per damunt, llesquetes de formatge; cubs de formatge amb llavors de rosella...
Mil textures de xocolate (11,50 €)
Café (2 € x 2), tallat (2,20 €)
No hi ha detallet final
Total: 53,44 € x 5
Un imprescindible.
"Quina gràcia de dimarts" (31/1/23)
"El baret de Miquel" (22/12/2013)"El baret de Miquel, on trobar taula és tot un repte" Guía Hedonista (Vicent Marco, 14/7/23)
Em sorprén comprovar que eltipoquenuncacenaencasa (29/10/23) també coneix llocs de més de 25 €; per a ell, este és el (segon) millor lloc del planeta per a menjar.
encuinarte (23/2/24)
-----------------------
Se'ns ha fet un poc tard -som els últims a eixir del restaurant- per anar a la Marina, i encara més a l'Helios, així que ens corformem amb Ca Tona (pl Sant Antoni, 2. Barri dels Pescadors), però tenim sort i ens deixen pujar a la terrassa, on estem sols. Com que no ens fiem dels Margarites que ens puguen fer, demanem un gintònic de Seagram's (9,50 €; com jo l'he demanat lleugeret, 8,50 €; crec que és la primera vegada que em passa açò), amb detall de cacauets i gominoles.
Foto: Carme |
Estem perdent facultats: d'ací no ha eixit una nova convocatòria...!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada