dissabte, 8 de juliol del 2023

Apleguem-nos a taula

divendres, 7 de juliol
Què és primer, eixir a caminar o fer-se una cervesa? Siga com siga, caminem i ens regalem la cervesa que ens mereixem al Maria Mandiles de la plaça del Carme (al café Museu no hi ha taula), sense cap detall (3 € x 2), i ja que estem sopem a L'aplec (Roters, 9. El Carme, Ciutat Vella - 696 119 986), sense haver reservat.
En HistoriasConDelantal (2021) MJ Carchano parla de com arribà Sonia Garrido (Vilanova d'Alcolea) a la cuina i a L'Aplec; ara amb Paola a la sala.
Tenim tauleta vora un quadre de Vinz, però no en faig foto (n'agafaré prestada una de la meua fotografiaDora favorita)

Una copa de vi Honoro Vera Garnacha (Calatayud. Roure francés.14,5% vol. Ateca, GilFamily. Ateca, Saragossa; 6,45 € 75 cl. / 3 € x 3)
Detall: olivetes coentes, boníssimes.

Compartim uns vitets (piparres) fregits (9 €) i una ensalada de tomaca amb ventresca de tonyina (10 €), perquè l'exposició de tomaques al taulell que veiem quan hi entrem ens n'ha fet entrar ganes.

Ens pregunten si volem pa per a sucar. Clar! (mitja cistelleta, 0,50 €)

I unes sepietes brutes excel·lents (19 €)
Total: 23,75 € x 2
Ens ofereixen un colpet de mistela, que no acceptem, i uns paquetets de Lacasitos que cauen a l'instant. 
Parlen valencià
Lloc recomanable. Bona qualitat. Servei extraordinari.

De tornada cap a casa em trobe a la plaça de l'Ajuntament amb el fantàstic concert del festival Polirítmia: Aleph Abi Saad, pianista libanés, amb la seua orquestra.
---------------
aplec 1. m. Grup de persones o de coses reunides o aplegades. 2. m. Reunió de gent, generalment a l'aire lliure, amb motiu d'una festa o d'una celebració determinada. 3. m. Reunió de ramats en la muntanya.
aplegar-se: ajuntar-se, reunir-se
----------
Ja ho hem dit altres vegades (1823), Roteros ve del vocable del llatí vulgar 'rothorium' amb el qual es designava cadascuna de les basses o depòsits d'aigua per a macerar lli o cànem (Vicente Lladró)