diumenge, 3 de juliol del 2022

Poc de foc, i molta mar

dissabte, 2 de juliol
Quants restaurants al món deuen portar  l'equivalent de "A foc lent"? Sense anar més lluny, a València ja n'hi ha hagut alguns. Aquest nom, a mi, em fa pensar en la cuina de xup-xup de les mares -i alguna vegada dels pares-, amb menjar de calent fet a poquet a poquet, probablement amb carn. Doncs no, avui busquem un lloc fresquet per a dinar, i els productes de la mar seran els protagonistes.
A fuego lento. Plaça Simon Bolívar*, 7. La Malva-rosa - 651 670 160 

Aigua amb gas (Perrier 33 cl 1,70 € x 2)
i una copa de vi blanc Cabernet Sauvignon (3 €)

Amb el detall d'un variadet de fruites seques i galetetes



Canyut del delta de l'Ebre (4 x 2 €)

["Mentre que la navalla té la closca corbada, el canyut la té recta (?), i és de mida més petita. El canyuts viuen refugiats en uns forats verticals que fan a la sorra, que poden arribar a fer 50 cm. de profunditat. Per alimentar-se, pugen fins a la part superior del forat on capten i filtren els nutrients que troben a l’aigua; no acumulen massa sorra. És un marisc de gust intens i molt saludable, amb una baixa aportació en greixos i ric en àcids omega 3 i iode" VadeGust]

Jo els trobe més fibrosos i menys saborosos, però estan bons.


Ensalada russa "revisitada" (7,50 €)





Llimes de mar (4 x 4 €)
Les havíeu vistes alguna vegada? Les heu tastades?
[AVL - bunyol de mar: Urocordat (Microcosmus sp) gran i de forma ovoide, de mantell fosc generalment recobert d'una abundant fauna d'epibionts. Microcosmus sulcatus; violet i figa de mar en occità; bichon; patata/ou/rovell de mar...]
Ben lletges per fora, amb un color cridaner per dins, s'ha de ser atrevida per menjar-se-les. No, no s'assemblen a les ostres, però tenia ganes de tastar-les. I ja està!


Tellines (12,90)
Menudetes però ben fetes i saboroses





Morralets amb ou fregit (17,50 €)
Boníssims
AVL morralet-polpeta: Mol·lusc cefalòpode (Sepiola rondeleti), de cos curt i rabassut, aletes laterals arredonides i una coloració rogenca. 
Demanem pa (1,20 €)
Per a les postres, una llesca de pa amb ou, crema i gelat (6 €)
I café (1,20 €)

Total: 38,35 € x 2

Quantes coses noves hem tastat avui!
Lloc tranquil i agradable (al carrer).

Parlen valencià (hi fan l'esforç, i s'agraeix)

------------------ 
Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios (Veneçuela, 1783 - Colòmbia, 1830) va ser un líder revolucionari que va lluitar per la independència de Veneçuela, Colòmbia, el Perú, Bolívia i Equador.