dilluns, 18 de juliol del 2022

Encara és temps de bacores

dissabte, 16 de juliol - Mare de Déu del Carme
Un any més, la Mare de Déu del Carme ens reuneix a taula per dinar; en aquesta ocasió a Albacora* (Marina de València Dàrsena Sud, Mòdul F3. Poblats Marítims - 605 932 066). 
Alejandro del Toro (estrella Michelin 2003) ha tancat el seu restaurant al barri de Mestalla i ha obert aquest per a la seua filla. A veure què ens trobem.
Ens costa un poquet aparcar, perquè estan preparant el concert de Rosalia (?). Hi arribem els últims; ens esperen amb unes cerveses i un vermut, amb el detall d'unes olivetes.
Teníem reservada una de les millors taules, penjada sobre l'aigua, però la potència de l'aire condicionat fa que ens canvien a una altra, que no està malament, i des de la qual també es poden veure entrar els vaixells que acompanyen la processó de la Mare de Déu. 
No tenim sort perquè hi ha una taula de "despedida de soltera", una amb un 50 aniversari sorpresa i una altra que no sabem si és una "despedida de solter"; i a més a més estan fent proves de so del concert de la nit i la música està molt forta. Suposem que altres dies el lloc serà més tranquil.
Ens atenen la muller de Del Toro, Yaneth; la que pensem que és la filla, Carolina, i una neboda


Compartim diversos entrants 

Anxoves casolanes 00 amb tomaqueta (3,50 € x 3)



Ensalada russa amb escuma de maionesa (7,75 €)









Ens costa un poquet decidir el vi
Guitian 2020 DO Valdeorras
Godello
13,5 % vol.
Adega A Tapada. Rubiá de Valdeorras, Ourense
Fresc, aromàtic.
[Vinissimus 14,30 €]



Carpaccio d'anguila amb soia, poma i formatge de cassoleta; tomaca i canonges (14,50 €)
Deliciosa


Creïlles braves estil Juana (7,75 €; Juana és l'àvia de Del Toro)
Bon punt de cocció (per a mi, es nota massa el punt bollit); amb pebre roig.


Titaina Albacora, 
amb ou, creïlles, pa i picada de julivert i all (9,50 €)


Sépia bruta de platja (12,50 €)



Teníem pensat demanar dos tipus d'arròs diferents, però no ens deixen (tot i que a la carta s'indica que es pot demanar un arròs amb un mínim de dues persones, i es poden servir dos arrossos diferents per taula de 6); ens decidim per l'arròs amb cabra de mar (centolla) de Galícia (19,50 € x 3)

Per a les postres, un pastís de formatge blau (6 € ) 
i un tiramisú de café (5,50 €)
Amb cafés.

Tot està bo, sense ser espectacular.

La Maedéu convida. Per molts anys, Carmes!

No parlen valencià.


"Alejandro del Toro, el estirón de raíces y La Punta", Guía Hedonista (21/5/21)
Jesús Trelis parla de Del Toro en Historias con Delantal (2013)
"Las aperturas más top en València de este 2021" Guía Hedonista
--------------
Albacora pot ser la bacora (figa primerenca) o el peix bacora (tonyina blanca, bonítol del nord,  Thunnus alalunga
"Bacores, figues i cops". Leo Giménez,  Levante EMV