dimarts, 17 de maig del 2022

El "prim" i la "prima" en un convent ben particular

divendres, 6 de maig
Kata 173 - Xavi, 6/5/22  Katareforma
Novament, tenim una cita amistosa amb el vi. Sembla que serà l'última a la casa de Xavi actual, perquè quan hi tornem ni la reconeixerem. Comencem a la terrassa.
Tots els vins són espanyols; entre els anys 16 i el 19; dos són monovarietals (Tempranillo, Prieto Picudo) i dos, cupatges (un majoritàriament amb Tinta de Toro i l'altre variadet).

1. Roble del Convento 2019 DO Ribera del Duero
Tempranillo    14% vol
5 mesos en roure franceés i americà (50%)
Bodega Convento San Francisco. Peñafiel, Valladolid
9 €

- Violeta, capa mitjana, rivet blavós
- Fruita, suc de fruita roja, espècies, lacti, poca fusta; es nota alcohol però no és excessiu; agradable
- Potent, tànic?, pas fàcil, acidesa continguda, molta fruita no madura; ganes de beure'l

2. La Costana Crianza 2018 DO Lleó
100% Prieto Picudo    15% vol.
12 mesos en roure francés (60%) i americà (40%)
Bodegas Gordonzello. Gordoncillo, Lleó
8,80 €
[Costana és un carrer en costera; a Lleó, és la post que es posa als laterals del carro perquè no caiga la càrrega. Potser és un altre significat]

- Evolucionat, tèrbol
- Òxid, metàl·lic, sang, pruna, cirera, bergamota (s'intueix el Prieto Picudo), 
- Complex, dolcet, molt bo, sense defectes, no és especial, "sense expressió ni elegància", "castellà, rude, sense somriure, seriós i avorrit; li falta saber mentir", amargós

3. Son Prim Cup 2016 VT Mallorca
40% Cabernet sauvignon, 40% Merlot, 10% Syrah, 10% Tempranillo
12 mesos en roure francés      14,5% vol.
Son Prim. Sencelles, Mallorca
16,80 €

- Capa mitjana-alta
- Pimentó verd, (cabernet?), espècies, fumats, canyella
- Licorós, no apareix la fruita, pas gros en boca, "prefabricat", "li agradaria ser francés, però ni de conya!"

4. Prima 2018 DO Toro
85% Tinta de Toro, 15% Garnatxa
14 mesos en roure francés i americà
14,5% vol.
San Román Bodegas y Viñedos. Pedrosa del Rey, Valladolid
200.000 botelles
11,50 €

- Capa mitjana
- Poc de nas, poca fruita, espècies
- Aiguat, alcohol, secant, "vi de menú, correcte"
Aquest vi està dedicat a mi, la "prima" (la cosina, clar).


Fem l'aperitiu encara a la terrassa:

- Mini panades mallorquines, 
Que bones!

Tot el que menjarem, fins i tot les galetetes salades del tast de vins (no els he fet foto), és ben casolà, i fet amb tant d'amor...!

- Clòtxines en escabetx
Com si no n'haguérem menjat mai; no queda ni el caldet.



Per a sopar entrem dins a la sala.


-Hummus d'olla de Nadal


- Pastís d'albergínia i bolets.
Delicat i saborós alhora.



- Truita de carxofa







- Amanida de rémol (rodaballo), amb encisam, pésols, creïlla... Difícil de menjar, però deliciós.

- Croquetes de pollastre al curri amb poma al forn; saboroses.
- Rotllets de conill a la caçadora i carxofa estofada. Originals; quines textures!

- I per a les postres, braç de torró i crema

Amb un vinet dolç
Amatus 2019 DO Jumilla
Monastrell
15% vol
Bodegas Bleda. Jumilla
Aprox. 10,50 € 37,5 cl

Quin espectacle de sopar!