divendres, 15 d’abril del 2022

"Pelicans" a la mar

Divendres Sant, 15 d'abril de 2022
En 2017 s'inaugurava a la platja del Puig Cattaleya Beach Club ("Quan la platja és Beach") on hi havia hagut l'antic OK; després passà a ser Velaya i ara ha tornat a obrir les portes (dijous, 7 d'abril) amb el nom de Pelikano Unusual Club; com són aquests pugencs amb l'anglés...! És un lloc preciós, amb un espai ampli de cara a la mar impressionant, però sembla que és difícil de gestionar. A la GuiaHedonista llig que "quatre mamprenedors valencians llancen Pelikano, un espai de trobada, gastronomia, arts i consciència ambiental". Espere de veritat que els vaja bé
No sé per què li han posat aquest nom, però sé que els pelicans tenen una bossa característica sota el bec, on emmagatzemen els peixos mentre cacen i reserven menjar per a les seues cries, i té gràcia que avui, Divendres Sant, llig que per aquest motiu els cristians el consideraren com un símbol del lliurament de Jesucrist pels pecadors. La serp (Satanàs), per a sobreviure, devora a les seues pròpies cries, mentre que el pelicà (Jesús) s'estripa a si mateix (crucifixió) per a salvar-les (resurrecció). 
L'informe Pelicà, de John Grisham (i pel·lícula d'Alan J Pakula), gira al voltant d'un document que argumentava la defensa d'un espai natural contra els interessos de la indústria petroliera el 1993. Ací al Puig no crec que hi haja pelicans ni petroli, però...
Hi ha diversos espais: Jungle Club (per a picadetes, còctels...) i el Gastro Paradise, amb sala i terrassa. Reservem en aquest últim, en la primera planta. Fa bon solet, encara que l'airet és fresquet, i la taula cara a la mar és perfecta.

Tarden molt a atendre'ns. A Jj, sí que li porten prompte l'aigua amb gas (2,50 €), però el vi que volem tardarà un poc.
Vionta 2020
DO Monterrei
100% Godello
2 mesos sobre pòsit
13% vol.
Vionta. Meaño, Pontevedra
19,80 € (Aprox. 10,90 €)

Fruita, fresc, agradable.


No ens deixen demanar cap tapa de les de baix (com a la sèrie Usptairs, Downstairs, són dos móns separats), però decidim igualment compartir alguns plats:

Tres ostres (aquestes sí que han pogut pujar les escales): una natural (4,50 €) i dues amb orxata (5,50 € x 2). En porten 4 perquè s'han equivocat i en cobren 3 adobades (16,50 €).
Com sempre, les naturals, millors. Bon sabor; textura millorable.



Ensalada de tomaquetes de cirera osmotitzades i ventresca de capellanet (així, en valencià, escrit a la carta; en castellà seria "bacaladilla, lirio"), amb katsuobushi i maionesa amb anxova (9 €)
Molt bona; textura original de les tomaquetes, mesclades amb sabors i textures curiosos.

Cistelleta de pa acabat de coure (que NO cobren)


Ensalada cromàtica d'envinagrats i saladura (8,50 €). Col llombarda i pimentó envinagrats; però on està la saladura? Ho pregunte i em responen -prèvia consulta- que du capellanet; no sé si se l'esperava, però estar, no està.

Yakitori glasejat de lleteroles (sic) (5,70 €). Molt bones.

Galantina (orella) de porc amb raves envinagrats, mostassa i sal cítrica (12 €). Rostideta per fora, gelatinosa per dins.



Fideuà de bolets, amb magret d'ànec i allioli de foie (16,80 € x 2)
No era conscient que és Divendres Sant i que Conxeta no menja carn, però ella no ha dit res fins al final. Per cert, no entenc -entre altres coses- açò de la Quaresma; comença Dimecres de Cendra, sí, i són quaranta dies, sí, però si els compte en el calendari no acaba Dijous Sant, ni Diumenge de Rams, ni el dia de Pasqua... en fi, demà hi haurà lluna plena, la primera de primavera, la que marcarà la Pasqua.

Per a les postres, volíem tastar la carabassa nixtamalitzada, però no n'hi ha. 
Brownie amb gelat de mango, dolcíssim, i pastís de formatge, molt bo (m'adone ara que no les cobren).
Café (x 3)

Total: 27,50 € x 4
No parlen valencià, ni l'entenen.
Lloc, perfecte; menjar, acceptable; servei, millorable.