dilluns, 7 de desembre de 2020

Fartons per Nadal?

Ja sabeu com m'agraden les llistes i els premis, i enguany m'he emportat una bona sorpresa: el Campionat Mundial del Millor Panettone del Món 2020 l'ha guanyat Fartons Polo, d'Alboraia, amb la versió clàssica amb taronja i panses.

I el tercer premi és per a la pastisseria Raúl Asencio d'Asp

"El mejor Panettone del mundo se hace en Valencia" Levante EMV (2-12-2020) /Información

Federazione Internazionale Pasticceria

--------------


 A ma casa, per Nadal, mai no havíem menjat panettone, només pastissets de moniato, pilotes dolces, torrons... però a ma casa política és una tradició. N'hem tastat uns quants; per a mi, el de Torreblanca, el millor.
El panettone és una mena de pa dolç, amb una molla molt tendra que porta fruita confitada i panses, originalment típic de la zona de Milà (la Llombardia), que tradicionalment es prepara i es menja per Nadal o Cap d'Any.