dilluns, 3 d’agost del 2020

Combregar amb carasseta

diumenge, 2 d'agost del 2020
Blanca, en català i espanyol, és un nom d'origen germànic o italià (segons la font), amb el significat de "blanca, brillant", relacionat amb la puresa i l'espiritualitat. El trobem en diferents variants: Blanche (francés), Bianca (italià), Bianka (alemany, polonés), Whitney (anglés), Branca (gallec), Zuriñe (basc), Blanka (alemany, hongarés, txec)...
Curiosament, el meu cap sempre em traeix amb aquest nom, que mescla amb Alba (del llatí ALBUS, "blanc"; en àrab també trobem Albaida, la més blanca), que alhora remet a Aurora; de pas, Clara també se'm barreja pel camí.
Blanca, el membre més menut de les meues famílies materna i paterna, havia de combregar per Pasqua, però en març haguérem de quedar-nos tots a casa perquè la cosa es va posar lletja i finalment avui va ser el dia triat per a la celebració; qui ens anava a dir que quatre mesos i mig després encara hauríem d'anar tots amb carassetes!
El dinar se celebra a la Font Blanca del Huerto de Santa Maria (Puig de Cebolla, 4. El Puig - 961 472 226), una sala amb capacitat per a 320 persones on només en serem unes 80, per a mantindre bé les distàncies.
A la terrassa se serveix el còctel; comencem amb una cerveseta Alhambra i un gaspatxo, i continua el festival amb raïm i formatge, olives, botifarra d'arròs i pera, xoriç, mandonguilles de carn, zamburiña i clòtxina, llangostí en salsa, croquetes, dàtil i cansalada, pasta de full amb formatge, macarron de foie, pernil d'ànec, rotllet de sushi... Amb un vermut negre Yzaguirre (de veritat que hi ha algú a València que no entén "mig vermut negre"?)
I ja a la sala,
bacallà gratinat amb base de tomaca Concasse. Un puntet salat, però amb bona textura i molt bo mesclat amb la tomaca, més dolça.
Entre plat i plat, un gotet cremós de llima gelada molt refrescant.

Aigua Solan de Cabras

Hoya del Castillo Blanco 2018
DO València / Alt Túria
Merseguera, Macabeu
11% vol
Aprox. 3 €

Aula de Autor Merlot 2016 DOP Utiel-Requena
Merlot
13,5% vol.
Coviñas. Requena
Aprox. 6 €
Fruita, dolcet, agradable.

Arròs amb costelles i bolets.
Esteban ja ens havia avisat que fórem prudents amb els aperitius, que després venia el dinar, però nosaltres volíem tastar-ho tot, i ara s'enduen els plats d'arròs quasi plens. Quina llàstima, tan bo com està! 
Per a les postres, cremós de formatge amb gelat de gerd i boletes de mango. Fantàstic.
Mentrestant, les criatures juguen en diversos espais. Mireu-ne un...
I nosaltres, com unes criatures més i com qui no vol la cosa, ens fem amb un plateret de gominoles.
I encara queda el pastís de la celebració,
el café (o les infusions),
el cava,
Idilicum Brut Nature  DO Cava
100% Macabeu
12% vol
Dominio De la Vega. San Antonio, Requena
Aprox. 5,30 €


els bombonets Ferrero Rocher a taula, i la paradeta de les llepolies, de tot cor
Regalets personalitzats, i el ball, amb barra lliure!! No sé a quina hora deu acabar la festa, però que bé ens ho hem passat, guardant les distàncies, eh?



1 comentari:

Amparo ha dit...

Molt completa la festa i menjar de la comunió de Blanca, enhorabona als pares i els iaios, ells també habrán tingut alguna cosa a veure, ah i els convidats espectaculars. Un bon dia en família.