divendres, 21 d’agost del 2020

On hi ha patrona... van les marineres

 dimarts, 18 d'agost
Urky*. Illa de Còrsega, 54. Port de Sagunt - 962 679 130
Avui toca un dinaret, quasi inesperat, amb una persona a qui no vull ni pensar quants anys fa que no veig. Quina emoció! El navegador m'ha fet una mala passada i faig tard, però tant se val, m'esperen amb un gran somriure, i una cerveseta, clar (2,50 € x 4), amb el detall d'uns cacauets. Hi ha terrassa, però fa molta calor i nosaltres tenim un menjador menudet per a nosaltres soles. Mentre hi faig cap, han demanat unes tellines (13,60 €), que trauen justet en asseure'm; feia temps que no en menjava de tan bones.
Nodus Chardonnay DO Utiel-Requena
100% Chardonnay
Fermentat en bota
12,5% vol.
Bodegas Nodus. Caudete de las Fuentes, València
Gonzalo Medina
15 € (Aprox. 11,90 €)

Fruita, fresquet, agradable.

Aigua (3,10 €)

Hi ha menú (12,90 €):
La majoria demanem ensalada de pasta amb pollastre (amb una podríem haver menjat les quatre; també hi ha un arròs del senyoret)
I llúcera amb creïlles i tomaca (també una ració abundant; la tomaca ens l'emportem amb una carmanyola)
Hauríem d'haver renunciat a les postres, però no: algú demana meló i la majoria, sorbet de taronja, molt bo. I cafés (en totes les seues variants).
Total: 23,33 € x 4
No parlen valencià

* Què significa Urky? Sembla que és un malnom o un apel·latiu familiar.
------------------
Però el dinar no pot acabar ací, i anem cara a la mar a per un refresquet. La Geladeria Véneta Gelato Italiano de Sagunt (Maurizio Melani; Avinguda Mediterrani 105, platja del Port de Sagunt) ocupa la tercera posició en el Gelato Festival World Ranking (després de dues italianes). Sembla que un dels gelats més guardonat és el de "Galleta de la abuela", però jo he sigut fidel al meu de iogurt (també hi ha hagut torró, stracciatella i granissat de llima). Aquesta geladeria també està a València.

Quina sort d'aquests momentets en la vida!