dijous, 16 de juliol del 2020

A Utiel passegen l'arròs?*

6 de juliol de 2020
Jj ha de dinar a casa, o pel voltant, i jo ho faré amb ell. Sembla que el mercadet dels dilluns ha tornat al barri, però està tot tancat. Finalment, trobem taula a Torre de Utiel (Donoso Cortés**, Russafa - 963 743 677), fora, en un raconet sota un bou amb carasseta i on corre un airet molt bo.
Una cerveseta sense alcohol ben fresca (1,95 €) i Coca-Cola (1,95 € x 2)
Hi ha carta, menú del dia (9 €), i sembla que cada dia de la setmana hi ha uns plats fixos.
Compartim una ensalada
i com a plat principal, demanem un dels plats del dilluns, que és l'arròs al forn (*en molts dels nostres pobles hi diuen "arròs passejat" perquè les dones "passejaven" la cassola al forn de pa per coure'l, ja que a casa no n'hi havia). Ja sabeu que per a mi aquest és "arròs al forn de carn".
Ens cobren un menú i un plat (+5 €).
Per a les postres, meló i meló d'Alger (no ens el cobren).
Total: 9,95 € x 2
No parlen valencià
Servei molt amable (sabem que és Johny perquè en la taula del costat diuen el seu nom unes deu vegades, o més).
Un bon lloc per a un dinaret quotidià, sense més.

----------------------
**Qui era Juan Donoso Cortés (Badajoz, 1809 - París, 1853)? No he trobat que tinguera cap relació amb València. Estudià Dret i fou periodista, filòsof, escriptor, polític (amb Maria Cristina), diplomàtic...
Li dedicaren aquest carrer l'11 de maig de 1949, perquè hi havia un carrer, una plaça i un camí amb el nom de Montolivet (ací començava el Camí Vell de Montolivet, que unia el nucli urbà de la població de Russafa amb Montolivet. Continuava el seu traçat per l'actual C/ Canals).