dijous, 31 d’agost de 2017

Aroma del Japó

diumenge, 27 d'agost

Carrer d'en Copons, 7. El Gòtic. Barcelona - 934 127 939

 Aquesta és una versió ampliada i millorada, sembla, del conegut Shunka (on havia intentat menjar alguna vegada que havia vingut a Barcelona, impossible sense reserva) dels cunyats Hideki Matsuhisa i Xu Zhangchao (àlies Sam). El fill del primer, Ideki Matsuhisa, l'obri en 2008.
Podria traduir-se per "estimat Shunka" o "intensa aroma de temporada". Té una Estrella Michelin (2013).
Ester m'havia recomanat menjar al taulell, per veure com preparaven el menjar, però com que en som quatre triem taula per a poder parlar. Reservem abans de vacances.


Crec que hi ha carta (no ho recorde) i dos menús, el Koy (89 €; amb opció d'afegir wagyu -108€-, que no hem agafat) i el Gastro (132 €). Noooo, no triem el segon.

Bezoya (3,20 e x 3)
Vichy Catalan (3,60 € x 4)

Ens sembla que els preus dels vins de la carta són desorbitats, però...

Cent x Cent 2016 DO Terra Blanca
Garnatxa blanca
13,5% vol.
Vins del Tros. Vilalba dels Arcs
Joan Ramon Bada
31 € (10,70 € Vinissimus)

[Altres vins del celler: Ay de mi!, Te la dedico, Sra. Carmen, Tremenda, Lo Morenillo, Àmfora.]


MENÚ DEGUSTACIÓ KOY

APERITIUS
Tallat-consomé, calamarsó amb cogombre i peix blau.


Suc de percebe
[He llegit que aquests tipus de consomés (hashiarai 箸洗い) serveixen per a netejar els bastonets de restes de menjar -alhora que es pesquen els percebes-; el caldet, millor begut que amb cullera]

Assortit de tomaquetes amb tonyina i moixama


Calamar amb crema de carlota i ous de salmó


Avalon (Haliotis, orella de mar) en tres textures


Fideus japonesos “NYÚMEN”


IKEGIME de llangosta

Arròs integral amb espardenyes, algues i caviar de bacallà


SASHIMI salmó, navaixes, toro, caragol de mar, tonyina


Gamba


SUSHI tonyina, anguila, cavalla i toro cru.


Per a les postres, comencem amb la cerimònia del te, te matcha


amb tres llepolies (magdaleneta de farina de soia, bescuit amb pasta de fesol roig, i xocolate blanc amb maduixa)

I xocolate

Tot i el preu, un japo molt recomanable.
Altres opcions són Shunka, Kak Koy i Majide.
A Andorra hi ha el Koy Hermitage de l'Hotel Sport Hermitage.

No parlen català. El web sí que està en català.

Verema/Abreunvinito