dilluns, 24 d’agost del 2015

L'Ambigú a Sogorb

dimecres, 19 d'agost del 2015
Ambigú. Andernos, 7. Sogorb, Castelló - 964 711 744

[Endarnòs (Andernos-les-Bains, Gironde, Aquitània. Prop de Burdeus) és un municipi francés amb el qual està agermanat Sogorb]

Tant el substantiu ambigú (Àpat fred en què se serveixen tots els plats alhora. /  Apartament d’un teatre on se serveixen aquests àpats.) com l'adjectiu ambigu (Que ofereix diferents sentits, que admet diferents interpretacions) provénen del francés ambigu. El primer és sinònim de bufet, i sembla que al XVII-XVIII  l'àpat no era ni a l'hora de dinar ni a la de sopar; hi havia menjar fred i calent; els entrants, els principals i les postres es presentaven tots alhora...

Aquest lloc s'havia quedat penjat en una altra entrada del blog com a pendent, així que avui és el dia, encara que ara ja fa temps que no n'he sentit a parlar.

Hi ha carta (em sembla massa extensa perquè tinguen de tot) i menú del dia (12 €), pel qual ens decidim.
El menú inclou una copa de riojita, però demanem la carta de vins i triem, l'únic de Castelló que hi apareix:

Masía de La Hoya 2011  IGP Castelló
Syrah
12 mesos en bóta de roure francés, caucàsic i americà
13,5 % vol.
12 € (6,20 € celler)
Masía de La Hoya. Sogorb, Castelló.
[Coneixem l'Orero]

Fruita madura, flors i torrats. Correcte.


Solament hi ha dos plats per a triar. Com a entrant, triem els dos: un rotllet de pernil dolç i formatge (com un sandvitx rotlladet)  i una quiche.


Per al plat principal triem el bacallà, servit amb allioli gratinat i creïlles fregides.


A les postres podem triar més: meló i gelat d'almívar de llet.
Café

Total: 18 € x 2

No s'hi menja malament, ara, anar-hi a posta...
I després uns refrescants i digestius gintònics vora la piscina de Soneja. Gràcies, Amparo.