dissabte, 15 d’agost del 2015

Els estius de la vila foiera

divendres, 24 de juliol del 2015

Quants sopars, quantes festes, quantes vetlades haurà anat tresorejant aquest corral foier on sopem avui? Una vegada més, encara que amb dolençoses absències, ens reunim al voltant de la taula sota el taronger i la llimera, amb el terra ben arruixadet. I comença l'espectacle.


Baloiro 2013  DO Bierzo
Godello
6 mesos en roure francés
Luzdivina Amigo. Parandones, Lleó
Aprox. 7,60 - 9 €

Fruita i flors blanques. Punt dolç.





10 d'abril Brut Nature Gran Reserva 2011 DO Cava
50% Xarel.lo, 24% Macabeo, 20% Parellada, 6 % moscat Alexandria
Mas Lluet. Castellví de la Marca, Bcn / 10 d'Abril. S.Llorenç d'Hortons. Bcn
Aprox. 10 €

Fresc. Bona combinació dolç-amarg.


Quíbia Falanis 2011  VT Mallorca
50 % callet (negre), 50 % premsal (blanc)
[2013: 60 callet, 30 premsal blanc, 10 muscat-giró]
Criança sobre lies. 4 mesos en bóta de ciment
12,5 º
AN Negra. Felanitx, Mallorca
Aprox. 9,75 €

He llegit que Quibia és un país imaginari on ningú discuteix. El país dels quibers té una Constitució amb un sol Estatut: no tenir fronteres perquè ningú els puga envair.
[Com a curiositat, visiteu terradefalanis]


Crozes-Hermitage 2011   Alain Graillot  AOC Côtes-du-Rhône. Crozes-Hermitage
Syrah
13.5º
Aprox. 21,85 €

Fruita madura, flors, mineral. Molt saborós.




Galia 2012
85 % tempranillo, 15 % garnatxa
15 º
El Regajal. Aranjuez, Madrid.
Jerome Bougnaud
Aprox. 29,60

Primer coneguérem El Regajal SE, després el germà menudet Las retamas del Regajal i ara tenim l'honor de conéixer el germà major. Un luxe.



Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2006  DO Cava
Xarel·lo: 50%, Macabeo: 40%, Chardonnay: 10%
36 mesos en botella
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia, Bcn
Aprox. 15,90 €





Frisant de Gel  DO Penedès
Vi dolç escumós
Gewürztraminer
Gramona.
Aprox. 12,95 €






La cuinera major ens ha preparat ensalada russa; tomaca, pimentó i tonyina (ja sé que altres hi diuen "titaina", però al meu poble, no; i allò del "pisto", ni pensar-ho); truita de creïlla i ensalada de verdura i marisc.



Amparo-Diego han portat uns caragols amb tomaca i pernil boníssims.

 I Javi ens ha preparat un festival: paté de fetge de vedella casolà,



llom de porc a la sal amb crema agredolça


i sushi

Jj ha comprat formatges del Sólo Queso (Puit Blanc, ovella, Lleida; Gasón, cabra, Albacete; Botàs, vaca, La Cerdanya; El Zamorral Añejo, ovella, Zamora; Cabrales Maín, vaca, Astúries).

Un bon meló, unes coques cristines i moltes rises.