dimarts, 18 d’agost del 2015

Unes altres paladars...

dimecres, 12 d'agost del 2015

Encara no hem arribat d'un viatge i ja estem pensant en un altre, i per a parlar-ne, damunt, ens conviden i ens preparen un soparet ben casolà: clòtxines al vapor (amb llima, pebre, all i llorer), pimentonets del Padron fregits (que no piquen), truita amb carabasseta i pernil i cassola de fang amb tomaca, botifarra i llonganissa. I un bon meló fresquet. Avui fa olor de fresc, de pi, de gesmil...



Bermejo Malvasía Blanco 2014  DO Lanzarote
Malvasía volcánica
13 % vol.
Bodegas Los Bermejos. La Florida San Bartolomé, Lanzarote
Aprox. 10,50-14,90 €

Fresc, amb fruita, menys dolç que el que esperava, herba, cítrics...





Angosto Los Almendros 2011  DO València
Garnatxa tintera, sirà i marselan.
14 mesos en bóta nova de roure francés
14,5 % vol.
Bodega El Angosto. Fontanars-Ontinyent
Aprox. 13,70 €

Fruita madura, flors, espècies, punt dolç i mineral. Molt saborós.




Tribaut Schloesser Brut Rosé
40 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay, 30 % Meunier
La maison Tribaut Schloesser. Romery, Marne-Xampanya-Ardenes
12,4 % vol.
Aprox. 35,90 €

Difícil; maduixa i fruites roges, pell de taronja, cítrics. Probablement molt millor per a aperitiu.




divendres, 14 d'agost
Se'ns deu veure a la cara -o notar en la veu- que estem àvids de menjar casolà de la terreta, perquè avui ens tornen a convidar a sopar. Parlem del nostre viatge i buidem la seua nevera: crema de cogombre i pera, arròs amb pollastre, fals xucrut amb salsitxes i puré de creïlla amb molles de pa i tomaca. Per a les postres, iogurt natural amb melmelada de figa palera; tot fet a casa.





Peique rosado 2014  DO Bierzo
Mencia
12,5 % vol.
Bodegas Peique. Valtuille de Abajo. Villafranca del Bierzo, Lleó.
Enòleg: Jorge Peique

Molta maduixa, meló d'alger, flors. Jove, fresc.

4.50 €



Latria 2012 DO Montsant
Garnatxa i Samsó-Carinyena
Criança en bóta de roure de segon any
14,5 % vol
Celler Malondro. Cornudella de Montsant, Tarragona.
Aprox. 10 €

Fruita madura, móres, torrats, mineral, balsàmic, espècies, punt amarg, tinta. Molt interessant, es fa voler.


Diumenge, 16 d'agost

I encara una altra invitació. Més olor de pi i alguna referència als paladars, aquesta vegada el restaurant Bon Paladar de Nàquera, on encarreguen un arròs del Senyoret, boníssim, per a menjar-se'l a casa. Per a picar, navaixes torrades, cloïsses en salseta, ensalada i polp a la gallega; per a les postres, pinya natural i pastís de poma. Abans de dinar, un banyet a la piscina, tota per a nosaltres, amb l'aigua ben fresqueta. I després, amb el café, repassem l'àlbum de fotos Cuba 2000.


Gran Juvé i Camps Gran Reserva Brut
Xarel·lo, Parellada, Macabeu i Chardonnay
42 mesos en botella
Juvé i Camps. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 26,60 €

Intens i suau alhora; forn, poma dolça, torrats, fruita seca, flors. Molt bo.