divendres, 24 de gener del 2014

El refugio

Carrer de Dalt, 42 . Carme - 963 917 754
dijous, 16 de gener del 2014

No entenc com al blog pot aparéixer escrita l'adreça "c/ Alta (d'Alt)". Ni vos podeu imaginar els embolics i la paperassa que ha tingut la meua amiga Ester gràcies a dir que viu al carrer de Baix. En fi, si entrem en l'apassionant món de l'ús del valencià a València...


Al llarg de la Guerra Civil, la Junta de Defensa Republicana construí més de 50 refugis en llocs públics de la ciutat de València i condicionà més de 200 soterranis: carrer de l'Espasa, refugi del Carme (carrer de Dalt - Ripalda), carrer Serrans, estació del Nord, IES Lluís Vives, col·legi Balmes de Russafa, Gran Via Marqués del Túria... Alguns d'ells conserven encara a la façana el cartell art déco.

En aquesta ocasió, la primera cita anual de les "guinness", hem triat aquest lloc del qual havia sentit parlar bé (a Ester i a Caperucita) i no tan bé.
Avui sóc l'última que hi arribe, i m'esperen amb una cerveseta (2 € x 2) i unes olivetes.

Hi ha una carta relativament àmplia i un menú del dia a 12 €, que és el que triem:


Altos del Cuco 2011 DO Jumilla
Monastrell, sirà i tempranillo
Bodegas y Viñedos Valle de Salinas
(Aprox. 4-5 €)  Copa: 2,50 € x 3
Molt fluixet. Fruita sense més.

De primer
- 1 ensalada de mesclum amb vinagreta de safanòria. La safanòria dóna el to de color i el punt interessant a un encisam de paquet.
- 2 crema de coliflor amb polsim de pernil. Correcta.

De segon
- 2 arrossos diversos amb allets tendres, salmó i calamarsons. Crec que el salmó no li aporta res. Les textures dels arrrossos són agradables.

- 1 corder amb crema de castanya i pimentons de Padron

Postres
3 de coca amb fruites roges (hi havia també pastís de plàtan i xocolate)


Aigua (25dl  1,50 €) i 3 café (1,40 € x 2) i tallat (1,60 €)
Total: 53,40 € (18 € pers.)
mfunes, Verema

El blog està en castellà i anglés. La carta crec que també. Paco i Rocio són molt amables en el tracte. Ell contesta en valencià.
Un lloc cèntric i agradable.