dijous, 25 de setembre del 2025

Rerevera 25

L’equinocci de tardor és, enguany, el 22 de setembre; l'estació comença oficialment a les 20.19 h.
L'any passat aprenguí la paraula rerevera per referir-se a la tardor, i no em repetiré perquè ja ho explicava a "Rerevera 24".
En aquesta entrada aniran apareixent els tasts sense entrada pròpia al llarg de la primavera d'hivern.

"La tardor que jo conec 
porta figues i fruits secs, 
mandarines i magranes 
i el primer dia de fred. "
Sí, aquesta cançó de Dàmaris Gilabert és ben tòpica. Com és la tardor que jo conec? No sabria dir-ho, però enguany és ben distinta a totes les anteriors: no portaré gínjols ni arboços al meu alumnat!
Ma mare ha decidit celebrar-ho amb el primer putxero de la temporada. Boníssim!
dilluns 29 de setembre - Sant Miquel

No, no tenim els nostres Miguels ací, així que la prota soc jo i la mamma em fa un altre dels meus plats favorits: arròs amb bledes. Mmmmmm












divendres, 3 d'octubre

I quin altre arròs m'agrada molt? L'arròs al forn: el d'abadejo, clar. Quin malcrio!











dimarts, 21 d'octubre

Després de l'estiu, reprenem el grup de lectura Llibres al Ventre amb Només terra, només pluja, només fang, de Montse Albets; un llibre que no ha convençut, però que ofereix una història ben particular sobre com es passa el dol, sobre la família, sobre el que es diu i el que no, sobre la pertinença a un lloc...

Com sempre, al Abrazo de la China (Pere III el Gran, 13. Russafa, l'Eixample)






divendres, 24 d'octubre

Ca Revolta fa 25 anys i ho vol celebrar, a la seu i al carrer.
Balls, danses, música, reivindicacions, records...



Ens conviden a una picadeta: olives, papes, llonganisseta, truita de creïlla, empanada...


MozaFresca
DO Valdeorras
Dona Branca i Godello
Aprox. 5 €
Roig de Picuela 2024 DO València
Garnatxa Tintorera  - 14% vol.
Bodegas Alonso Sanz / 4Xavos. Barx
Aprox. 6-7,50 €





diumenge, 2 de novembre
Mira que hi ha gent original! Aquests matemàtics...! Vos han convidat alguna vegada a un aniversari de 2/3 de 100? Ei que no? Doncs a mi, sí, avui.
Una vesprada de luxe a la terrassa, sense gens de fred i amb una lluna que ja està ben pleneta.
I que no falte de res: ametles, tramussos, papes, olives, pernil, braó de porc, formatge, empanada de tomaca, croquetes de pollastre casolanes...
Cerveses, aigua, vi...
828 Crianza 2021 DOCa Rioja
100% Tempranillo - 14% vol
12 mesos en roure
VASC. Aldeanueva de Ebro, La Rioja
Aprox. 5 €

I el pastís de xocolate en forma de cor que no falte. Que bo!
I cava per brindar: Dominio de Tharsys Brut Nature 

Per molts anys, Miquel!🎉🎂


No sé d'on ha aparegut aquest vi, però l'he tret per acompanyar un arròs al forn de la mare.
Pagos de Luco Crianza 2019 Planas de Castellote (Terol)
Tempranillo
Roure francés



diumenge, 16 de novembre
La ruta del CUM avui ens ha dut a Millars (la Canal de Navarrés). Hem pres el café d'abans al Mesón Boros (Boro Miralles. Av. Hermanos Sáez Merino, 16), que té una sala amb unes vistes fantàstiques al barranc del Naixement.
El café (o cervesa o tònica) de després, el fem a Alegría de la Huerta (Av. Hermanos Sáez Merino, 17), amb una bona terrassa al carrer.

Vos sona el nom de l'avinguda, no? Sí, Lois Jeans (1962) és una marca de roba vaquera provinent de Confecciones Saez, de Millars (la Canal de Navarrés), d'on eren originaris els seus fundadors, els germans Manuel (1924-2022) i Joaquín (1928-2018) Sáez Merino, pertanyent al ja extint Grup Sáez Merino. La marca va deixar de fabricar-se entre 1992 i 1999 per la suspensió de pagaments, i va deixar de fabricar de manera definitiva en 2008. SIX VALVES, de Talavera de la Reina, va adquirir-ne la llicència.
Forbes (4/11/22)
Lois prové de Luis, un nom de la família

diumenge, 23 de novembre
La ruta d'avui, des de Santa Magdalena de Polpís, passa pel castell, i arriba a la platja del Pebret, on hi ha tauletes i dinem vora mar (jo un entrepà amb sardina de bota amb ceba, de la mamma).


Continuem per la torre Badum i l'autobús ens espera a la Porta d'Irta (camí del Pebret, Peníscola), que només té en valencià el nom (després tot és "food and fun" o similar); és hotel i restaurant, i té una vista preciosa, amb oliveres i la mar al fons, vora la piscina. Normalment em faig un tallat quan acabem l'excursió, però avui m'he animat amb la cervesa.
dilluns, 24 de novembre

La meua amiga Ester, que tot ho troba, ens havia parlat del "baret" Soul of 1927, del Grand Hotel Centenari Valencia, en la plaça de l'Ajuntament [antic edifici de Telefònica /ACHM Hotels by Marriott / Autograph Collection], i avui, abans de la pel·li del Cineclub Lys, allà que anem a fer-nos el tallat, i tenim moguda:
- Una ensalada? / Es que no entiendo / Estamos en España
No sé per què no ens n'hem anat. Ara, Ester li ho ha dit ben claret, a poquet a poquet i sense alçar la veu.
Només val 6 €, això sí, bo, en una tassa de porcellana fineta i amb una minigaleteta; ara, ja no inclouen el gotet d'aigua que servien fa dues setmanes.