diumenge, 28 de setembre del 2025

Esmorzar amb amigues -i amics- sempre és una festa

diumenge, 28 de setembre
No, no m'agraden aquest tipus d'esdeveniments (eventos, diuen, o propostes gastronòmiques) on hi ha moltíssima gent, s'han de fer llargues cues, els preus són desorbitats i la qualitat del menjar... no sé com dir-ho... 
Però ací estic jo, amb una més de les meues contradiccions o incoherències, al Festmorzar, per primera vegada a Almàssera.
Hem hagut de vindre abans de les 9,30 h en què obrin, perquè si no és imposssible.

Diversos bars o restaurants fan una proposta d'entrepà (12,50 €; inclou beguda i gasto -cacau i olives-) + tapa (19,50 €) + cremaet, + pastís de formatge

Al facebook de La Ruta dels Esmorzars hi ha molts vídeos.

Hem triat:
-Cal Carrero (orxateria; Sant Isidre, Patraix, València)
“EL CUBANO DE CAL CARRERO” (el de l'esquerra de la foto): porc marinat i torrat, pernil cuit, mostassa, cogombrets i formatge; pa torrat i untat amb mantega. Boníssim 
/ Tapa: titaina del Cabanyal amb ou. 
-Brasería Ca Juan (Daimús)
“TORRENTE” (el primer de la foto, el que jo he demanat tot i el nom que té): creïlles fregides, rostes de Sória, formatge brie a la planxa, ou fregit, allioli de llima verda 
/ Creïlles Miura (braves amb cua de bou, formatge cheddar i ou curat en soia)
-Bar Marvi (Camins al Grau, València)
 “COCHINILLO” (el de la dreta): porquet guisat, maionesa de llima verda i pico de gallo. Llàstima de pa, no ens agrada gens.
No hem demanat la tapa de bunyols de bacallà amb allioli 
El cremaet, a La Nueva Terraza (la Pobla de Vallbona) -ens ha entrat en el tíquet-; també s'hi pot comprar el licor crema de taronja i ametla Truc (La Ruta dels Esmorzars; Beals)

Les altres opcions, 
A To Trapo 2.0 (Paiporta): “CONTRAMUSLO” / creïlles braves
Mesón Canela (Campanar, València): “KANELA FRIED CHICKEN” / ou amb llagostins
Reyton (Sueca): “BRASCA CABRA POLLO” / boles de creïlla farcides de llonganissa
Coquería Pepe Cotaina (Gandia): coca de masa mare de titaina i esgarraet / ensalada russa
Cassalla Cerveró

Ho hem passat bé a pesar de tot i de la música excessivament forta; hi he anat amb un dels esmorzadors més gran de la contornà, que coneix a tot deu.

dissabte, 27 de setembre
No anava a penjar aquest esmorzar en aquesta entrada, però com que té a veure amb el festivalet, ací el deixe. Hem anat passades les 10,30 h al Festmorzar, les cues són llarguíssimes i el sol ben potent, així que en desistim i ens n'anem al corralet de casa, que hi ha alternativa:
sardina amb ceba de la mamma, coca amb tomaca, coca amb sal, cacau, tramussos, envinagrats (variants), olives de Kalamata, banderilles Toreras Kimbo, llonganisseta de pasqua, papes, galetes amb llavoretes...

Cervesetes i vi

Matsu El Pícaro 2024 DO Toro
100% Tinta Toro - 13,5% vol.
2 mesos amb mare en ciment
Bodega Matsu / Vintae. Toro, Zamora
9,50 €
Fruita, punt dolç.

Per a les postres, gínjols, mandarines, coca cristina i pastís de poma.

Ah, i també hem preparat cremaet, perquè no ens falte de res.

A partir d'ací, ja, molta aigua.

Que bé que s'està ací amb aquesta gent!