dissabte 21 de desembre a les 10:21 h comença l'hivern.
He llegit que després del primum ver i del veranum tempus, hi havia l’hibernum tempus; l’adjectiu hibernus derivava del mot llatí, hiems (“hivern”), el qual compartia arrel indoeuropea amb el grec ἡ χιών, όνος (“neu”) ("Etimologies estacionals")
Divendres 20 hem començat les vacances de Nadal i aquesta vegada, més que mai, ens fa falta la màgia de Nadal, cal renàixer del fang.
"Els bons desitjos", Ignasi Blanch |
En aquesta entrada aniran apareixent els tasts sense espai propi.
dimarts, 24 de desembre
Potser algú trobarà una actitud irreverent, irrespectuosa, abandonada o despreocupada, però només és un intent d'anar vivint una vida nova. Sort tinc d'eixes veuetes "Vine-te'n a casa, que tenim ous deixats caure i creïlles fregides, moltes creïlles fregides." I allà que me'n vaig, a Benicalap, de bona hora i amb bus.
Entrem a la cuina. Què tenen eixes cuines de les mares que fan les converses tan entranyables? Mentre van fregint-se les creïlles obrim la botelleta de vi i tastem -açò sí que és sorpresa!- les mandonguilles de putxero que ha fet l'amfitriona. Delicioses, com sempre. -Molletes? - Sí, dona...
Les copes? Les del dot de la mare.
I la vaixella? Del dot de la mare.
I les estovalles? De fil i bordades.
Maduresa 2022 DO València
80% Monastrell, 20% Carinyena; Mandó?
12 mesos en roure francés - 14,5% vol.
Celler del Roure. Les Alcusses. Moixent
20,50 €
Fruita roja i negra, torrats, espècies; elegant, llarg
Per a les postres, taronges, mandarines i una casca de crema (yema) del forn Vicente García (Regne de València, 6. Russafa. 11 €)
La grandeur de les coses senzilles i sinceres.
Pensava tornar-me'n a casa passejant, però m'hi porten amb cotxe, i ben d'hora. Hehe.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada