dimarts, 24 de desembre del 2024

dissabte 21 de desembre a les 10:21 h comença l'hivern. 
He llegit que després del primum ver i del veranum tempus, hi havia l’hibernum tempus; l’adjectiu hibernus derivava del mot llatí, hiems (“hivern”), el qual compartia arrel indoeuropea amb el grec ἡ χιών, όνος (“neu”) ("Etimologies estacionals")
Divendres 20 hem començat les vacances de Nadal i aquesta vegada, més que mai, ens fa falta la màgia de Nadal, cal renàixer del fang.
"Els bons desitjos", Ignasi Blanch
En aquesta entrada aniran apareixent els tasts sense espai propi.
dimarts, 24 de desembre
Potser algú trobarà una actitud irreverent, irrespectuosa, abandonada o despreocupada, però només és un intent d'anar vivint una vida nova. Sort tinc d'eixes veuetes "Vine-te'n a casa, que tenim ous deixats caure i creïlles fregides, moltes creïlles fregides." I allà que me'n vaig, a Benicalap, de bona hora i amb bus.
Entrem a la cuina. Què tenen eixes cuines de les mares que fan les converses tan entranyables? Mentre van fregint-se les creïlles obrim la botelleta de vi i tastem -açò sí que és sorpresa!- les mandonguilles de putxero que ha fet l'amfitriona. Delicioses, com sempre. -Molletes? - Sí, dona...
Les copes? Les del dot de la mare. 
I la vaixella? Del dot de la mare.
I les estovalles? De fil i bordades.

Maduresa 2022 DO València
80% Monastrell, 20% Carinyena; Mandó?
12 mesos en roure francés   - 14,5% vol.
Celler del Roure. Les Alcusses. Moixent
20,50 €
Fruita roja i negra, torrats, espècies; elegant, llarg

Per a les postres, taronges, mandarines i una casca de crema (yema) del forn Vicente García (Regne de València, 6. Russafa. 11 €)

La grandeur de les coses senzilles i sinceres.
Pensava tornar-me'n a casa passejant, però m'hi porten amb cotxe, i ben d'hora. Hehe.