dimarts, 21 de juny del 2022

Menuts ravatxols no estem fets...!

dilluns, 20 de juny de 2022
La celebració de final de curs ens porta a dinar al Ravatxol (Santíssim Crist de la Salut, 10 / Trilladora de Tocaio, El Palmar - 961 620 279).
És que no ho entenc. Sé que a l'Horta apitxem i no distingim entre la sorda /t͡ʃ/ i la sonora /d͡ʒ/, però tant costa buscar com s'escriu una paraula? Recorde quan comencí a estudiar valencià que buscava *xínxol en comptes de gínjol, sí, jo; i a poquet a poquet hi aní descobrint les paraules proscrites. Al diccionari de l'AVL no trobe *ravatjol, només  ravatxol, que és "2. Antiga barca de correu de l'Albufera de València" (Altres accepcions: "1. Xiquet rebel, que fa maleses. 3. Tramvia que unia el Grau amb València."). Rodamots
Levante EMV
Bé, el cas és que hem vingut quasi tots junts amb autobús (hi ha un de línia, el 24, però n'hem contractat un que ens ha dut i tornat a l'hora que ens ha convingut: 6,80 €) i tenim quatre taules llargues al carrer (en som més de 40), sense cap vista a l'aigua.
Hi ha un menú concertat (20 €)
Cervesa, aigua, vi, refrescos...

Murviedro Colección Verdejo 2021 VT Castella
100% verdejo    12% vol.
(Aprox. 4,50 €)

Murviedro Colección Syrah 2020 DOP València
100% Syrah    6 mesos inox.    13% vol
(Aprox. 4,80 €)

Compartim uns plats al mig de la taula:

Esgarradet d'abadejo amb pimentó, moixama i olives negres. Bo

Calamars a la romana

Clòtxines al vapor
(una vegada més ix a taula el temeta de la clòtxina i el *mejilló)



I com a plat princiapl, paella.
Amb diversitat d'opinions. És tan difícil encertar-la per a tots...! Sobretot si s'ha tingut mestres paellers a casa.






Per a les postres, gelat del tipus Comtessa, amb xorrità de caramel.
I totes les varietats de cafés que es demanen.


Per al preu, no es pot demanar res més.

Parlen valencià.
-------------
El Palmar és una pedania de València des de 1877 en què s'hi integrà juntament amb Russafa, municipi al qual pertanyia. Està situada al sud de l'Albufera, en una antiga illa delimitada per la Sequiota, la séquia de Junsa al nord-est, el mateix llac i la séquia vella de la Reina per l'oest, i la vella del Palmar pel sud. Té uns 755 habitants, i per aquests carrers i aquestes aigües visqueren Tonet, Neleta, Sangonereta i tots els personatges de Canyes i fang (1902).

-----------
La festa continua amb algunes copes al Café Balli (Almirall Cadarso, 11), on l'organitzadora ens aconsegueix alguns descomptes (gintònic de Seagram's i Schweppes, de 10 a 9 €). Sense cap detall (ni gominoles, ni bufes...)