dissabte, 28 de maig
Tot i tindre'l tan prop, mira que coneixem poc Castelló! Tampoc és que avui li farem molt de cas, però almenys venim a dinar a Ataula Gastrobar (Hotel Jaume I, Ronda del Millars, 67 - 964 250 300 - fb), no només des de València, sinó també des de Múrcia i Barcelona -és que Vicent, de Castelló, tira molt... Ara, no podem aplicar allò de "A la taula i al llit, al primer crit", que aquesta quedada ha hagut d'esperar més de dos anys.
Hi ha un menú pactat i una sala reservada per a onze, amb una taula enorme -Imperial, diu Abreunvinito, encara que no té els cantons arredonits; però no explica si és de presidència anglesa o francesa; deu ser la primera perquè l'amfitrió ocupa un dels extrems, el que mira cap a la porta; l'altre extrem estaria ocupat pel convidat d'honor-.
Ens ha donat la benvinguda el sommelier, Javier Salgado, que ens acompanyarà al llarg de tot el dinar; el xef, Rafael Gresa, ens explicarà cada plat.
Comencem amb un vi d'Alcossebre que ha portat Diego i que ens va regalar Ramon Adell: Vinya Marina 2019, un Chardonnay envellit sota vel i sense clarificar; és tan curiós!
Seguidament fem un tast d'olis Bardomus (Torreblanca): Arbequina, Borriolenca, Canetera, Picual i 103, de farga mil·lenària;
de pa del forn-pastisseria Blanch (Antonio Garcia; Saragossa, 37; Castelló de la Plana): de garrofa amb taronja confitada, de carabassa; el pa de Tona (millor pa de la CV) i bastonets amb anxova;
i de sal: Himàlaia (rosa), fumada (grisa), volcànica (negra) i persa (blava).
Bona? Sí, però ja ho sabeu, no soc partidària de les teràpies perquè les ostres no s'avorrisquen.
40% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Sense malolàctica; 36 mesos en rima
12% vol
Charles Ellner. Épernay
Aprox. 27-42 €
Elegant, floral, fresc.
Menudet, però s'ha fet respectar. Boníssim.
50% Treixadura, 30% Godello, 20% Palomino (Doña Blanca, Albarinyo, Branco lexitimo?)
11,5% vol.
Silice Viticultores (fb). Sober, Lugo
Aprox. 20,50 €
Cítrics, fumats, minerals... interessant.
Ensalada de bonítol, tomaca valenciana, favetes, carxofes, formatge fresc d'Almassora i vinagreta de mangrana i llima verda; és una versió del solterito peruà d'Arequipa.
Fresqueta i molt abellidora.
100% Riesling
11,5% vol
Weingut Hermann Dönnhoff. Oberhausen an der Nahe, Renània-Palatinat
Aprox.11,50 €
Punt dolç, després un poc mineral
40% Trepat, 30% Garnatxa, 30% Monastrell
42 mesos en rima
Botella 201 de 1.932 / Degorjat juny 2021
Mestres. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 24 €
Atrevit
Syrah
16 mesos en roure
Aprox. 31,50 €
Cuir, tabac, espècies; punt dolç; molt bo.
Rajada fumada (sense cartílags), gaspatxos amb cansalada ibèrica i múrgoles (trompetas de la muerte).
Espectacular en textura; molt bo.
50% Sémillon i 50% Sauvignon blanc
13,5% vol.
Château Guiraud. Sauternes
Aprox. 13,50 €
Intens
Tempranillo
18 mesos en botes de whisky, 12 mesos en botella
15% vol.
Rodríguez y Sanzo. Valladolid
24 €
[En algun moment aquest vi ha aparegut com a DO Toro, i això presenta alguna confusió]
Xavier porta un regal que és un tresor
Monte Real 1970 DOCa Rioja
85% Tempranillo, 15% Mazuelo, 2% Graciano
Bodegas Riojanas. Cenicero, La Rioja
Molt marronet; vellet, però encara ens parla amb un filet de veu
Llesca amb ou de coco, cumquat, pistatxo
El xocolate calent farà aparéixer la sorpresa de dins de l'ou.
Moscatell d'Alexandria/ de Màlaga
10,5% vol.
Viñedos Verticales. Moclinejo, Màlaga
2.944 botelles
Aprox. 20 € (50 cl)
Cafés, cremadets i petits fours
I la tradicional i indispensable foto final de Belén, clarAtenció immillorable.
Un menú molt original i elaborat, amb un maridatge de vins interessant.
Gràcies per tot, Vicent (també per la melmelada casolana de taronja amarga que m'emporte a casa)
Al Jaime I no parlen valencià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada