dilluns, 27 de juny del 2022

Creieu-me: els àngels són reals!

dissabte, 25 de juny
25 de juny obri al públic la primera exposició de l'EACC organitzada pel nou director, Carles Àngel Saurí. Com? El nebodet d'Imma? El fill de Rafa i Pili? No pot ser, com passa el temps i com creixen els xiquets! I quins cabets tenen! 
 És una mostra feta des de Castelló però que mira cap al món, que aprofita el que hi ha però que ho fa volar, que critica el que s'ha fet però que aporta noves idees per a la producció artística... I tot, en el marc de l'any Fuster, El descrèdit de la realitat. Hi hem d'estar, en primera fila.

No vos la perdeu, oberta fins al 18 de setembre. Ara, potser no gaudireu del privilegi d'una visita guiada pel "xiquet"com nosaltres.

I d'ací, a un altre plaer, el gastronòmic. Tenim taula reservada a El cigró (Crevillent, 5. Castelló de la Plana)
Unes cervesetes mentre hi anem arribant, sense detall de benvinguda.
El menú de cap de setmana val 24 € i inclou pa i tomaca, tres entrants a taula completa, un plat principal i postres o café.
Molta aigua (Cabreiroá) i un poc de vi. Tenen tres vins negres de Castelló; el primer que demanem (Barranc del Cires), no el tenen.
Route 33 2019
IGP Castelló
70% Tempranillo, 30% Bonicaire
[el bonicaire o embolicaire s'usava per a elaborar vins a granel; el trobem al nord de Castelló, el sud de València i l'interior d'Alacant; a Tarragona i Lleida se'l coneix com trepat]
6 mesos en roure americà
13,5% vol
Bodega Les Useres. Les Useres
17 € x 2 (Aprox. 4,90 €)

Tabac, balsàmic, fusta, flors, fruita; entrada difícil però a poquet a poquet se suavitza.

[el tercer vi era Magnanimus Platino]


-Verdures en tempura i gambes amb mel de tamarinde
Bon començament: presentació graciosa, bones textures, saborós.



-Aladroc fregit amb emulsió d'all i julivert




- Sepionet 'punxa' de la llotja amb xampinyons saltats i muselina (salsa holandesa, amb mantega) d'alls tendres (+1 €)

Sembla que és en estiu quan la sépia és més menudeta i més tendra; només se li ha de llevar la barqueta.


(Altres opcions són: ensalada d'au de corral; ensalada russa; cua de bou; carpaccio de carabasseta; albergínia fumada amb formatge de cabra; favetes, botifarra de Burgos i calamarons, +1 €)

Per al plat principal, jo demane arròs de carxofa, gambes i calamarons. Molt recomanable.

(També hi ha la possibilitat de bacallà gratinat, crep de lluç, lassanya vegetal, llom ibèric, caneló de cua de bou, galta; arròs negre, del senyoret, de verdures, d'ànec...)

I no ens en podem estar de les postres. Jo, cheescake de fruites roges amb reducció de dacsa morada i gelat de iogurt.
(Maxibon, llesca amb ou d'orxata, escuma de mascarpone, brownie, sorbet de peres al vi, de llima, de mandarina...).

Café
Sense cap detall final.
Tot i ser un lloc molt sorollós -el tenen de gom a gom-, és agradable i atenen amb amabilitat.
Parlen valencià.

Quan arriba l'hora de pagar, desapareix el compte. Els pares de la criatura ens conviden.
Gràcies, àngels. I enhorabona.