dissabte, 31 de març
L'arribada de la primavera m'agafa fora de casa. En tornar-hi, el xic em dedica un dinarot (tot i que sembla que al mercat l'han enganyat un poc):
vieires,
gambetes,
percebes,
gambes
i peixet amb crema de taronja; boníssim.
1919 2016 DOK Malta Wines
Chardonnay i Girgentina
12% vol.
Botella 5.285 de 5.699
Marsovin. Marsa, Malta
Aprox. 8,65 € (17 € a l'aeroport de Malta)
Flors i fruita (bresquilla, poma), cítric, un poc de mantega: Fresquet i agradable.
[1919 és l'any de fundació de Marsovin per la família Cassar]
diumenge, 8 d'abril
Enguany, la celebració de Sant Josep s'ha retardat un poquet, però tot arriba.Per a començar, un plateret de pernil,
una conserva de clòtxines en escabetx,
unes navaixes,
sépia en ceba
I el plat principal, favada asturiana (amb ingredients portats directament d'Oviedo).
Amb pa de massa mare i pa de carabassa de Sant Bartolomé (Jesús Machí).
Per a beure,
Noble Wine Core 2016 DO València
Riesling
13% vol.
Clos Cor Vi. Moixent
Flor blanca, fruita blanca i de pinyol, puntet dolç. Agradable.
Aprox. 14,50 €
Txakoli Astobiza 2016 D.O. Arabako Txakolina
Ondarrabi Zuri 90% i Ondarrabi Zuri Zerratie 10%.
12.5% vol.
Señorío de Astobiza. Okondo, Àlaba
Flor i fruita blanca, poquet cítric, suau. lleugera amargor.
Aprox. 8,90 €
Four Friends Red Cuvée
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot
13,5% vol
Four Friends. Gorno Botevo, Stara Zagora, Bulgaria
Aprox. 6 € (12 € aeroport Sofia)
No pareix massa diferent dels espanyols. Fruita, espècies, xocolate. Ens agrada.
Per a les postres, taronja,
Quefir Pastoret amb ratlladura de xocolatei pa socarrat del forn Sant Bartolomé.
diumenge, 15 d'abril
Tot i que el xic va rodant pel món, jo tinc paelleta de diumenge; com sempre, amb un bon aperitiu davant: favetes, esgarradet, pernil i carn freda, ensalada...
La Sauvagère 2015 AOP Coteaux du Quercy
Cabernet Franc, Malbec, Merlot
13,5% vol.
Puntet francés, però poc. Fruita, espècies; agradable.
dilluns, 16 d'abril
I avui, un dinaret improvisat però boníssim, a casa d'Isabel: ensalada, humus, pasta fresca amb pesto i pasta farcida amb salsa de tomata.
Josep Foraster Criança 2012 Montblanc. Conca de Barberà
40% Cabernet Sauvignon, 25% Sirà, 25% Ull de llebre, 10% Trepat
12 mesos en bóta de roure francés
14% vol
Josep Foraster. Montblanc
Aprox. 9,50 €
Fruita madura, espècies, cacau. Bo
Per a les postres, maduixes i pastís de formatge.
dimecres, 25 d'abril
Avui, després del curset, tenim ganes de fer-nos un vinet al 5 (tot i q Jj no ens acompanya), amb uns cacauets, però no en tenim prou i primer demanaem humus i faves bullides (que no en diuen "michirones"?)
i després aladroc en vinagre i "Mexicanos al sol", que són papes amb clòtxines en escabeig en conserva.
diumenge, 13 de maig
Pastisseria Crème Brûlée. Literat Azorín, 12. Russafa - 637 491 524
Amb unes horetes de retard, celebrem a casa el meu aniversari.
El millor pastís, el de taronja confitada; el segon, el suflé de llima; també hi ha charlotte de vainilla amb melmelada de gerd i Sacher de xocolate amb gerd; el que menys m'ha agradat, la Sacher de pistatxo.
Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature 2012 DO Cava
Macabeu (30%) Xarel·lo (40%) Parellada (30%)
12% vol.
Botella 32.362 - Degollat octubre 2016
Mestres. Sant Sadurní d'Anoia
15 € (Biosca)
Fruita blanca, cítrics; agradable.
Diumenge, 20 de maig
Paelleta de diumenge, precedida de picadeta, clar: pernil i embotits, formatge, clòtxines, gambetes de Dénia, ensalada amb salmó...
La Sastrería Garnacha de Aragón Rosado 2016
Garnatxa
Makro.
Aprox. 4,05 €
Tropical, divertit, agradable.
Rayuelo DO Manchuela
100% Boval? (Monastrell?, Malbec?)
8 mesos en bóta de roure francés
13,5% vol.
Altolandón. Landete, Conca
Aprox. 10 €
Molta fruita, mol fàcil i molt agradable de beure.
diumenge, 17 de juny
Mmmmm, quant de temps sense la paelleta familiar de diumenge!
Avui, poquet de vi,
Caramulo 2014 Vinos de Madrid
60% Tempranillo, 20% Garnatxa, 20% Sirà
6-8 mesos en formigó
13,5% vol
Finca HerreraVignerons. Madrid
Manuel Herrera Coronado
Aprox. 6,15 €
Excel·lent relació qualitat-preu
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada