dissabte, 1 de juliol de 2017

La tòfona d'estiu és tòfona?

dilluns, 26 de juny

Restaurant El Corte Inglés Avinguda de França - 963 350 500 (ext. 3410) - 618 333 987

Alguna vegada havia vist que al restaurant del Corte Inglés de l'Avinguda de França anaven cuiners diferents. Trobe que alguna vegada havia pensat d'anar-hi, però no sé si havia arribat a telefonar. Aquesta vegada, no sé per què, sí que ho hem fet, amb temps, però estava complet. Finalment, un dia abans ens hat dit que havia quedat lliure una taula. Aquestes trobades estan assessorades per Antonio Vergara. Altres anys hi ha participat Josep Roca (Celler de Can Roca, Manolo de la Osa (Las Rejas, Las Pedroñeras), Ricardo Sanz (Kabuki Wellington, Madrid), Abraham García (Viridiana, Madrid), Jaume Subirós (Motel Empordà, Figueras), M.ª José San Román (Monastrell, Alicante), Raúl Aleixandre (Vinícolas, Valencia), Vicente Patiño (Saiti, Valencia), Ricard Camarena (Ricard Camarena, Valencia), Quique Dacosta (Dacosta, Denia) o Manuel Alonso Fominaya (Casa Manolo, Daimuz). Enguany, el programa ha sigut a quest:

- INAUGURACIÓ: Restaurant Bon Amb, Xàbia. Alberto Ferruz - Restaurant Tula, Xàbia. Borja Susilla i Clara de la Bellacasa
-5 de juny Restaurant KAYMUS, València. NACHO ROMERO i JAVIER LAJARA
Bodega: VICENTE GANDÍA
-12 de juny Restaurant EL PORTAL Taberna & Wines, Alacant. CARLOS BOSCH i SERGIO SIERRA
Bodega: ENGUERA
-19 de juny Restaurant TRATTORIA NAPOLETANA DA CARLO, València. CARLO D'ANNA i ADELE CRISPINO
Bodega: VICENTE GANDÍA / EMILIO CLEMENTE
-26 de juny Restaurant DALUAN, Morella. AVELINO RAMÓN i JOVITA ALMELA
Bodega: MURVIEDRO / ENGUERA / CHOZAS CARRASCAL

En entrar ens maregen un poc preguntant-nos si volem un vermutito, tant m'ho diuen que no el demane. Comencem amb aigua amb gas.

Restaurant Daluan. Carreró de la presó, 4. Morella -   964 160 071 /  669 135 139
[Trobe que el nom del restaurant inclou fills i potser dona]


Cóctel de benvinguda (Restaurant-Cocteleria Creativa Kalise Prestige, Las Torres de Ciriaco, Saplaya).
Aperitius:
-Cucurutxo de creïlla amb tòfona d'estiu


-Formatge fresc de cabra, tòfona, mel i timó


-Foie, migas i arrop (les gotetes em saben a poc, fan bonic sí, però no arriben a formar part del mosset)

-Airbag de pa, formatge fumat, borratja, compota de tòfona. El panet, molt curiós. Amb les gotetes... el mateix que abans.

Las 2 ces 2016 DO Utiel-Requena
Macabeu, Sauvignon Blanc
12% vol.
Chozas Carrascal.
Aprox. 7 €







A buscar la tòfona: tòfona, caldo de gall de corral, corder


Viatge a l'horta: carxofes de Benicarló, ou, tòfona d'estiu i angules del Delta. Com diu Jovita, amb ou i creïlles soluciones qualsevol menjar. Molt bo.



Cueva de la culpa 2013 DO Utiel-Requena
60% Boval, 40% Merlot
14 mesos en bóta de roure francés
14,5% vol.
Bodegas Murviedro. Requena
Aprox. 12 €






Un poc de mar: arròs, ortiga o anemone de mar i espardenyes


De la terra: cruixent de porc, moniato i vi de garnatxa. Delició punt de la carn, i ací las salses sí que hi participen.

El caviar de Morella: esfèrics de tòfona, xocolate, llima, panacota de llima verda. No sé si efectiu o efectista.

La tassa dels llépols: crocant, licor d'avellanes, xantillí de vainilla bourbon. Ben dolcet,


La nostra sabata de festa: petit fours. Excessiu.



Copa de Cointreau i taronja


Dolç Verdil de Gel DO València
100% Verdil
9% vol.
Bodegas Enguera.
Aprox. 11,85 €







Aigua amb gas i sense gas.
Café.
Total: 45 € x 2

En anar acabant, totes les taules se saluden. Deuen ser sòcies del Club. I no és per criticar, però no em veig jo formant-ne part.

Els de Morella parlen valencià. Els del Corty, no.