diumenge, 20 d’octubre del 2013

La conservera

Literat Azorín, 18 - Russafa - 697819192
9 d'octubre

Quina gràcia aquest lloc! Era una pescateria, de la qual el meu amic Joanjo em parlava molt bé, la pescateria Pepe. L'amo es jubilava, traspassava el local i mira, ens "han portat a Russafa un trosset de Portugal", com diuen ells. Sols hi ha conserves portugueses: sardines, cavalla, truita, anguila... la majoria d'elles en llaunes molt boniquetes, amb colors cridaners. No sé si serà massa atreviment per la meua part demanar que trenquen el purisme i tinguen també anxoves, clòtxines, escopinyes (berberechos)... El temps ho dirà. Una altra cosa que m'agradaria que canviaren: el pa; ens cobren 1 € per unes llesquetes per a dues persones, no és que siga molt, però hi ha pa tan bo pel barri...!
Tenen cervesa i vinho verde. I un plat del dia (que pot ser alguna ensalada, cuscús, crema...), però nosaltres anem un poc abans de les 9 de la nit i ja se'ls ha acabat.
Nosaltres demanem dues canyes de cervesa, una anguila fumada i una truita al vi blanc.
Total: 13,50 € (2 pers.)
Carta en portugués i castellà. El valencià... trobe que no se l'espera.
És un lloc ben agradable i la xica que ens atén (crec que ha muntat el local amb la seua parella) ens ho explica tot molt i molt bé. M'agrada que hi haja llocs diferents i personals.

ioooh...aza   (moltes fotos)

"Conservas portuguesas y diseño, mucho diseño"