diumenge, 1 d’abril del 2012

Oli virtual

Avui, no tastarem vi (en principi); a Verema es fa la Virtual de l'oli Masia El Altet, ens ha tocat una botella de High Quality (també hi havia el Premium), que ja coneixíem (l'altre no, mala sort!), però clar, ara li haurem de fer tota la "parafernàlia". Després de la Mani-Vaga General, ens reunim a casa The Fantastic Four.

Masia El Altet High Quality
Olives: 60% picual; 20% arbequina; 20% genovesa, blanqueta i alfafarenca
acidesa: 0,08º
Oliveres: Serra de Mariola i Font Roja
Almàssera: Masia el Altet, Ibi (Alacant)
0,5 l; aprox. 11,40 €

Comencem amb l'aspecte:
Caixa de disseny "nou clàssic". Promet un bon producte. Recorda més una caixa de whisky que de vi o oli. L'ampolla, elegant, amb predomini de negres i daurats, amb una cinta de color verd, verd oliva.

Segons les instruccions de tast que hem consultat, es posa en una copa opaca, però com que a Verema fan la descripció visual... la posem en una copeta de degustació:
Color verdós, cristal·lí, net, brillant.

Per a la fase olfactiva, tapem la copeta amb un platet (en teoria, amb vidre de rellotge??!!), l'escalfem un poc amb les mans, fem que l'oli arribe a tota la superfície de la copa i...
Riquíssim en aromes: carxofa quan li traiem les fulles, kiwi verdós, bajoqueta verda fresca, pell de plàtan verd, poma, tomatera, una mica cítric. Dóna ganes de beure i més de deixar-lo caure sobre una llesca de pa acabat de torrar amb sal flor.
Com que tenim a casa una botella encetada fa unes setmanetes, la traiem i comparem les aromes: encara que també és fantàstic, ha perdut un poquet.

I ara ve el més "complicat", posar-se l'oli a la boca, a la una, a les dues... que no puc; al final, no ha sigut tan "desagradable"
Sensació càlida, una mica menys potent que en nas, fluid, viscós, lògicament oliós. Lleugerament amarg i afruitat a la vegada. Una mica picant.

I ara sí, ve el millor, sucar-lo amb el pa, amb diferents sals... Fantàstic.

catast
aceitesdejaen

Traem un poquet de pernilet i llonganissetes d'El niño Llorón, un hummus especial amb clòtxines en conserva, uns calamars amb ceba i creïlla i, clar, un vinet:

Divins Selecció 2008   VT Mallorca
60% sirà, 20% manto negre, 20% cabernet sauvignon
16 mesos en bóta de roure francés
Celler: Sa Vinya de Can Servera (Selva, Mallorca)
Enòloga: Carmina Sender Bayarri (?)
15,85 € (Mesquevins)

Va obrint-se a poquet a poquet. Fruita, fum, pebre negre. Potser li sobra un poc de bóta.



fernándezcoca (il·lustrador)
divins   "Esforç, tossuderia, humanitat, solidaritat, humilitat, etc"
dibodegas