dimecres, 3 de març del 2010

Calçotada




Restaurant Cal Ganxo (diumenge 14 de febrer de 2010)
Es troba situat en un llogaret a prop de Valls que es diu Masmolets, un poble de quatre cases que data de l'edat mitjana. És una casa pairal amb vestigis gòtics que conserva tot l'encant i solera amb l'antigor.

El seu celler i els amplis menjadors que daten del segle XVIII són únics
en tota la contrada. El menjador principal està situat, precisament,al celler on encara presideix una premsa de "lliure" de grans dimensions i els cups on es recollia el vi i l'oli.

Els altres menjadors ocupen els salons i dormitoris i altres dependències de la casa. Les adaptacions fetes per dotar-lo de les màximes comoditats s'han fet respectant l'autenticitat i els orígens de l'entorn.

"En la nostra cuina familiar el plat és vell però el resultat és nou i desconegut...."
"El meu ideal culinari és la simplicitat, sempre compatible amb un determinat grau de substància. El luxe, en el menjar, com en tot, em deprimeix. Sempre he cregut que la taula és un element decisiu de sociabilitat i de tolerància..."
Josep Pla

Menú: calçots amb salsa romesco; anyell, llonganissa i botifarra negra amb mongetes del ganxet i carxofa; crema catalana i taronja; pa, aigua i vi; cava; cafè. 35 € +IVA