dissabte, 10 de juliol del 2010

Les terrasses de la torre

Les terrasses de la torre Gata de Gorgos, Ctra. Lliber – Gata, Km. 5. (965733204)
(dissabte, 10 de juliol)

Quant de temps ha passat des de l'última vegada que vaig estar a Les terrasses de la torre! Excursions de la colla d'amics... quantitat de menjar... coques, arrossos, embotit... el Paco literalment a terra en un racó demanant que no portaren més menjar... mistela... les taules distribuïdes en les diferents estances d'una casa de camp antiga i poc endreçada, amb les bombetes nues penjant del sostre, la pintura... la necessitat de migdiada sota els pinets de l'entrada... sense mòbils... Ara, des del cotxe, amb el Google connectat en un aparell i el Nokia maps en l'altre, busquem el telèfon i demanem taula.
Des de Gata cap a Xaló, km 5, a les portes de la vall de Pop, pujadeta a l'esquerra i... oooohhh, tot emblanquinat, les terrasses...i la casa...ui, ho han reformat tot. Fem una volta per l'interior i reconeixem la silueta de la guitarra al sostre; de la resta queda poc.


Seguint la recomanació del cambrer, demanem unes tapetes (res, poqueta cosa: olives i pebrot en salmorra, ensalada de tomata i ceba, de ruca i altres "brosses", cogombre, rave, pollastre amb all i romer, bull, pilotes de carn... ),


unes coques (hi ha molta varietat i les fan quasi a la carta, tant de grandària com d'ingredients; les nostres, d'embotit i de mullador -tomata, albergínia, ceba i pebrot-)






i un arrosset rossejat (és curiós i fa bonic, però no crec que l'ou aporte res a l'arròs al forn).













El vinet, negre, de la casa, un poc abocadet i no massa "cabudet".
No ens podem resistir a les postres. Hi ha una gran varietat de pastissos casolans (ametla, formatge, garrofa, carabassa...) i ens en demanem un de figues (excés de crema de pastisseria); ens posen també dos bunyolets de carabassa i un licoret d'herbes que fan ells mateixos (a mi m'agrada menys dolç, però està bo). I un cafenet al final (amb eixa aroma del perolet...).
Total: 47,30€ / 2 persones(i accepten targetes)

El faralló

El faralló Les Rotes, 966 430 652 (divendres 9 de juliol de 2010)
Us propose un joc. Què us suggereix la paraula "faralló"? Una mena de butoni? Un tipus de marisc? Un accident geogràfic? De moment, un restaurant de cuina deniera (on, diguem-ho de passada, ningú parla valencià), a les Rotes . I què es pot menjar a Dénia? Gambes!










I també alguna ensaladeta ( l'especial, tot i això no massa reeixida), polp sec (molt bo, encara que crec que es mereixia un oli millor), calamar a la planxa i, clar, un arrosset (ens decidim per un amb rap i pimentó roig (correcte, molt bon punt de cocció però curt de sabor)

Tot amb un Enrique Mendoza chardonnay fresquet, frutal i agradable.

Per a les postres, fruita d'estiu.








Recomane que us feu un gintònic al banquet de pedra de cara a la mar que hi ha a l'Helios. mmmmm


Cata de lunas



Hay pocas cosas tan mágicas como las noches de verano con luna llena. Imagínate si además te encuentras paseando en barca por La Albufera, probando los vinos escogidos para esta cata tan sugerente.
¿Te apuntas a beberte la Luna?


Día: Lunes, 26 de Julio
Lugar: Embarcadero de Rosa la Barquera, El Palmar
Hora: 20:30h
Información y reservas: info@caperucitapaseos.com
Precio: 25€
autor: www.caperucitapaseos.com

diumenge, 4 de juliol del 2010

La seu

















Taller La Seu
(dissabte 26 de juny de 2010)
Un taller molt instructiu de la mà de Diana en la mateixa cuina de La Seu, tocant-ho tot.
- caldo de peix
- arròs amb carabassa i tonyina
- rollets de sobrassada
- coques al moment
- torró de foie
- espencat
- rosquilletes
- tataki de tonyina
- aladroc amb mostassa
Menú (25€)
- pa amb tomata / allioli
- gotet de bullit amb trossets de capellà
- torró de foie
- coques al moment (amb alvocat, anxova i ceba)
- ensalada de tomata i bacallà
- polp sec (fora de menú)
- coquetes de dacsa amb espencat
- arròs negre / arròs senyoret
- copa de crema

APPETITE
Pintor Salvador Abril, 7
Russafa, VALENCIA 961 105 660‎

(dissabte 3 de juliol)


6 SORPRESES DEL XEF (20€):
- kaki fry: croqueta d'ostra amb maionesa de wasabi i salsa teriyaki
- curry puff: cresta típica de singapur, farcida de pollastre curri
- otak-otak: mousse de gambes i calamar embolicada en fulla de plàtan a la bbq amb melmelada de pinya
- llom cruixent amb mel i vinagre i llavors de sèsam
- nyoquis primavera amb gambes
- tiramisú de fruites del bosc

Molt recomanable. Sabors intensos, potser un poc massa fregits, però bo. Molt a triar. Hi ha un menú de sis plats (20 €) i un de huit (25 €). Hi ha tres propostes de vins blancs i tres de negres en copa (2-3,50€).

divendres, 2 de juliol del 2010


winesfromspainnews

La edición de verano de Wines from Spain News ya está disponible. La revista, elaborada por el Departamento de Vinos de la Oficina Económica y Comercial de España en Nueva York, fue relanzada con su formato actual en 2005 y consta de tres números al año.

dissabte, 19 de juny del 2010

Cerveseta



Hi ha alguns noms de cervesa...com direm? ocurrents? divertits? destrellatats? Allà en van alguns (això sí, tots de cerveses artesanals i de la terreta): Moska, Pura Pale, La Brava, Orus / Flama / Fosca, Almogàver, Glops, Sang de Gossa, Farigola, Foc de Drac, L'Anjub, Guineu (Montserrat, Coaner, Antius, Rocaters, Sitges, Riner), Keks, Rosita, DeDues, Mons, Tyris, Lluna, Altura de Vuelo,

Enllaços
la tienda de la cerveza
cervesagourmet
cervesaartesanal
cervezaartesana
culturillacervecera
lupuloadicto
boutiquecerveza

Gourmet's juny 2010


Suplement El Periódico de Catalunya, juny 2010
- Andrea Alonso (Makro Alacant), Nas d'Or 2010
- Vins que remeten a l'aroma de les flors
suplement

divendres, 18 de juny del 2010

Pues no hables

Kata 59 - Mari, 9/06/2010

1. El corral del obispo 2008, D.O. Bierzo
Raïm: mencia
Celler: Viñedos Singulares Enòleg:
Preu: 8 €

2. Aldonia LA DAMA, 2005, D.O.Rioja
Raïm: 80% tempranillo, 15 % graciano, 5 % mazuelo
Celler: Bodegas Aldonia
Enòlegs: Ignacio Gómez Legorburu, Mario(i Ivan) Santos Espinosa
Preu: 26,30 €

3. Mibal 2006, D.O. Ribera Duero
Raïm: tinta país
Celler: Hornillos Ballesteros Enòlegs: Miguel Hornillos, Javier Ballesteros
Preu: 8,50€

4. Gran Abadengo 2005, D.O. Arribes
Raïm: Juan García
Celler: Ribera de Pelazas Enòleg: Julio Gallo
Preu : 22 €

El nom de la kata té a veure amb el vi Habla nº 4 2006 (sense DO, syrah, 22€ ―abans 30-50―, Gonzalo Iturriaga) que tingué l'ocurrència d'estampar-se al terra de la cuina uns minutets abans de la vetlada). Va ser substituït per l'1.

1. color: capa baixa; violaci
nas:(varietat opinions) dolç arrop; cacao / tinta, laca ungles // espècies, fumat, vegetal, torna el pegament
boca: licorós, verd
2. color: capa mitja, rubí un poquet teula, més evolucionat
nas: dolç, licor de postres, codonyat...redó
boca: (varietat opinions) àcid, amarg final / particular (les xiques)
3. color: capa mitjana, picota
nas: mantega, rent, mescla de fruita, anís
boca:
4. color: capa baixa, rubí
nas: dolç, cassís, flors, tabac, cedre, fusta, cedre...complex, ric
boca: llaminer

Document Pues no hables

dijous, 3 de juny del 2010



Cirsion campeón en la Cata de los cinco mejores vinos de España
(+ inf)







Nace Vinopedia.tv para adentrarse en el mundo del vino de forma amena
El enólogo, Raúl Acha, presentará los vídeos acompañado de viticultores y personal de bodegas para explicar cómo es el día a día, tanto en la viña, como en la bodega. Vinopedia.tv es un proyecto creado por Vintae, presente en seis D.O españolas.

(+ inf)

vinopedia.tv