dijous, 13 de març del 2025

Si vens de París...

dimecres, 11 de març

Bruno Tur (nasqué i viu a París) ha tornat al Sant Vicent per a mostrar-nos el documental Si vas a París, que ens parla d'aquelles dones de Polinyà (el poble de sa mare) que emigraren a París al voltant de 1960, de forma il·legal, amb passaport de turistes, per a treballar com a bonne à tout faire (criades) als barris rics. L'acompanya la persempremestra Carme Navarro, que completa el taller "parlant de migracions, de dictadures, de dones valentes, de passat i de present, amb adolescents, cosa cada vegada més necessària". Gràcies, rebonicos.
Després celebrem l'encontre al restaurant peruà Kanka* by Diego Salas (Císcar, 52. La Gran Via, l'Eixample - 650 644 341)
* Kanka és "rostit" en quítxua

Com a detall, cancha paccho o serrana (dacsa). 

Aigua (0,5 l Lanjarón 2,50 €)

Cistelleta de pa (no la cobren)

Bobal Negro 2021 DO Utiel-Requena
100% Boval  - 14% vol
12 mesos en roure francés
18 €  (Aprox. 16,95 €)
Fruites roges i negres, canyella, herba; agradable.

Servit en una original geladora de Vicente Gandía.



Hi ha menú, però compartim al centre:


Cebiche Kanka
, amb peix, marisc, choclo (dacsa), ceba morada i camote (moniato)(20 €)
Deliciós. Ració abundant.


Croquetes Ají de gallina i parmesà (15 €)

Ja la tenim! En som tres i hi ha cinc croquetes. Per què no adapten la quantitat a la gent?
Molt saboroses.









Causitas Limeñas (22 €). Una amb pollastre, una altra amb cebiche de peix i l'altra amb polp i salsa d'oliva. Plat preciós.
Su majestad el arroz con pato. Magret d'ànec cuit en salsa de culantro (coriandre americà) i cervesa amb arròs verd a la Chiclayana (22 €) Contundent.

Café (1,40 € x 2) i americà (1,90 €) 
Total: 34,74 € x 3
Atenció molt amable. Lloc recomanable. Hi tornaré a tastar el menú.
No parlen valencià.