diumenge, 24 de març del 2024

Primavera 24

Diuen que dimecres 20 de març a les 4,06 h ha entrat la primavera. Ja no sabem massa bé què són les estacions, però ací tenim l'entrada primaveral que anirà recollint les notes soltes d'aquests mesos. De moment, una foto de "Flors: poesia al plat", de Carme Ruscalleda.
dijous, 21 de març

Enguany, l'alumnat de 2n de Batxillerat ha llegit Junil a les terres dels bàrbars, del perpinyanés Joan-Lluís Lluís, i avui anirà a la Facultat de Filologia per dialogar amb ell.



Després, el professorat hem pogut gaudir-ne mentre dinàvem al bar de la facultat.

Verdura torrada (ceba, pintentó verd i roig, espàrrecs, xampinyons, albergínia, carabasseta, tomaca);

croquetes de bolets;

arròs amb verdures.

Per a les postres, cap de fruites (o flam, natilles, arròs amb llet...)
Café.

Amb una conversa literària deliciosa. Un luxe. Gràcies, Carme.



dissabte, 23 de març
Unes cendres ens porten a Almedíxer. Dolor i molt d'amor. 
La germanor actua des del bancal de Castellnovo. 

Ens han faltat les papes Maribel. 
Però hi ha galetetes de cereals i pipes de Le Roi, formatge de romer, olives, clòtxines, berberetxos.

Vermut Ciento Volando (Fernández Pons, Godella. 10 €)

Creïlles a l'estil de Núria

Sardines marinades amb formatge blanc.






Una gran fideuà

Les Prunes 2021
DOP València
100% Mandó
6 mesos en fang  - 12% vol.
Celler del Roure/Les Alcusses. Moixent
Aprox. 12,50 €
Fruita roja, herba; fresc, agradable.

Beberás de la copa de tu hermana 2019 DOP València
45% Macabeu, 20% Monastrell, 20% Verdil, 15% Malvasia (Subirat?, Parent?)
8 mesos en acer i roure  - 12% vol.
Fil·loxera et Cia. Fontanars dels Alforins
Botella 5.002 de 5.935
Aprox. 12,95 €
Fruita blanca i de pinyol, rent; untuós; molt bo.

Celeste Verdejo DO Rueda
Aprox. 8 €
"On els estels s'uneixen amb la terra"

Maduixes, gelats

Directament de Nador, briuat (بريوات) farcit d'ametla, amb mel i aigua de flor de taronger.

El sel·lu (سْلُّو) o sfuf (سفوف) són unes postres del Marroc fetes amb farina torrada i mesclada amb mantega, mel, sésam i fruites seques; són molt típiques del ramadà.

Coca de nous i pances del forn València.

Formes ben curioses, no? "Lemon Dance" made in Almàssera
diumenge, 14 d'abril 💓💛💜
L'excursió del CUM d'avui és des de Xert i les moles fins a Canet lo Roig (el Baix Maestrat); la cerveseta a Lo Sarao, des d'on visitarem algunes oliveres mil·lenàries.

Aquest cap de setmana se celebra a Canet l'Oleum, unes Jornades de l'Oli d'Oliva.
També, la recuperació del retaule de Sant Miquel (s.XIV), i Maria ens porta un flaó del festival de què ha gaudit (ací en diuen "pastisset", i és de confitura de carabassa).

dissabte, 27 d'abril
Hui toca celebració, que Imma C n'ha fet 60 i s'ha jubilat (Imma B ho feu a principis d'any, i Imma A ho farà en breu).
La casa ens rep amb una oloreta de cuina xup-xup que despertaria la gana del més mal dels menjadors -que no és el cas-.

Unes entradetes: caragols de mar, clòtxines, papes, olives, formatge, ensalada amb remolatxa i sal de sèsam (gomashio)...

Masía de La Hoya Cabernet Sauvignon/Monastrell 2013 IGP Castelló
Masía de La Hoya Syrah 2011




Roger ha fet una paella de llagrimeta, amb sépia, peix, carxofes, faves... 
Ha fet ell tot el procés: la compra, el fumet de peix, la salmorreta (nyora, all, tomaca i oli directoalpaladar); cuinar, escudellar...





Per a les postres, pinya natural,
pastís de xocolate i mandarina d'alícia;
pastís de garrofa i de panses i nous de L'aixada com eixida;
bombons casolans...


Per molts i bons anys, Imma C! 🎂🎉