diumenge, 10 de setembre del 2023

Canaris paterners

divendres, 8 de setembre
KATA 184, Diego - "Vins canaris"
Per a aquesta kata (La Canyada, Paterna), se'ns envia la dokumentació uns dies abans.
Hi ha quatre vins canaris; dos amb el mateix raïm, però de diferent illa i denominació, clar; dos vins de la mateixa denominació però de raïm diferent; quasi monovarietals amb tres varietats de raïm. No sabem l'any, però sí el preu.

1. LAGAR Reserva 2001 DO Lanzarote
Listan Negro  
13% vol.
Bodegas Mozaga/Montaña Clara. Mozaga, Lanzarote
22€ 

- Color Coca-Cola, amarronat, rivet tella
- Herbes aromàtiques, oxidat, mineral, fumats
- Rude en boca, terrós, oxidat, 


2. TAJINASTE Roble 2013 DO. Orotava 
Listan Negro 
2 mesos en roure nou francés; 2-3 anys en roure americà
13% vol.
Bodegas Tajinaste. La Orotava, Tenerife
9€ 

- Un poc menys marró i amb menys tella que anterior, menys tèrbol
- PX, còctel, "bodega jerezana", sarsaparrella amb sucre, vainilla
- Àcid, però suau


3. NEGRAMOLL 2014 DO La Palma
100% Negramoll  
7 mesos en roure usat de 600 l i en bota de roure francés usat
13% vol.
Juan Matias Torres. Fuencaliente de La Palma
26€ 
[Tastat el del 2000 en la kata 6a]

- Rivet clar
- Rar, sulfurós, volcànic, mineral, flors
- Acidesa alta, tanins suaus, agradable

4. LOS PASITOS 2014 DO Valle de La Orotava
100% Baboso Negro 
14 mesos amb mare en roure francés 
13,5% vol.
Suertes del Marqués. La Orotava/Santa Cruz de Tenerife
36€

- Menys marró que anteriors
- Lleixiu, verd, curt; flors, làctic, mineral
- Molt àcid, amb cos
[és el que més agrada a tots; a mi, no; el beguérem a Camarena en 2020]
Una kata interessant, però difícil; tos els vins s'assemblen bastant.
I per a sopar...

Anxoves amb tomaqueta

Llonganisseta

Faves bollides

Salmorejo


Coca de pasta fullada amb espinacs i carabasseta
Personalitzada  per a KataKlub


S'ha afegit a taula un element poc canari, un sake: Kikusakari Junmai Ginjo
Arròs Yamada Nishiki
16% vol.
1800 ml
Kiuchi Brewery. Naka, Ibaraki, Japó



Caragols amb verdura i herba sana

Guisat de mandonguilles de carn, amb verdura i creïlles

Sobrassada de Mallorca

Formatges
Santa Gadea Red Label (cabra. Rioseco, Burgos)
El Tofio (cabra tendre fumat. Lanzarote)
Bleu d'Auvergne AOP Reflets de France (vaca)
Saint-Nectaire Laitier DOP (vaca)




I per a les postres,
fruita fresca: meló Vicentín, raïm, bresquilla

i coca d'anous amb nata del forn Casa Pepet (La Cannyada)



Gràcies per tot, cuinera consort!