diumenge, 8 de novembre de 2020

Vos menjaríeu a Paquito?

Per a mi, Paquito era el meu veí, el fill dels amics dels meus pares, el meu pasqüer quan érem menuts (a casa continua sent Paquito el de Maruja, tot i que fa molts anys que li diem Paco, i és una de les persones més energètica i positiva que he conegut mai). Després aparegué Paquito el Chocolatero, un pas-doble amb què imitàvem les filades de moros i cristians i que aprenguérem a cantar amb els Pavesos. I ara que tot el món parla de l'esmorzaret (ja he comentat altres vegades que poc m'agrada aquest nom) ha aparegut un nou Paquito, un entrepà amb corder que naix de la col·laboració entre INTEROVIC (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) i diversos bars i mercats de Madrid.

En Buscando a Paquito trobareu el bars que l'ofereixen (Madrid, València, Aragó, Castella-Lleó)

A "El Paquito conquista Valencia" de la Guia Hedonista trobem distintes versions:

-El Paquito thai, en el bar Tonyina i San Pastrami (Roman Navarro)

-El Paquito del Marvi (Tino Fernández)

-El Paquito de Mercatbar (Quique Dacosta), amb vermut (Manuela Romeralo)

-El Paquito Farcit (Begoña Rodrigo)

-El Paquito viajero en Gallina Negra

-Bao de corderito pibil en Mil Grullas (Vanessa Lledó) / La Sangu

-Bar Ricardo 

-La Tahona de Celia,

-Casa Mundo 

-Palace Fesol

-Paquito del Montgó de Alenar bodegas (Carlos Medina i Tomi Soriano)

-Oganyo

-Aprendiz... 

I si el vols fer a casa, "Móntate tu Paquito de cordero en casa"