dissabte, 8 de maig de 2010

Mis favoritos (4/40), 7-5-10














Kata 58 - Sergio,7/05/2010 Mis favoritos (4/40)


Remelluri Reserva 2005, D.O. Rioja (“un clàssic revisat”)
Raïm: 90% Tempranillo, 5% Garnacho, 5% Graciano (Monastrell
Celler: Granja Nuestra Señora de Remelluri
Enòloga: Ana Barrón López
Preu: 14 €
- Picota amb rivet violaci; capa alta; brillant; llàgrima densa; glicèric
- Poc intens, pebrot verd, fruites roges, s’intueix brioixeria // brioixeria més intensa, vainilla, mantega, fumats
- Verd, poc expressiu, pas fàcil i curt

Cráter 2006, D.O. Tacoronte-Acentejo (molt interessant)
Raïm: listán negro, negramoll
Celler: Bodegas Buten
Enòloga: Loles Pérez
Preu: 23 €
- Rubi amb rivet marró; capa mitja alta
- Flors silvestres, espècies (pebre negre), balsàmic, herba d’olives, un poc salí
- Pas suau i lleuger, però no simple; poc tànic, (un poc àcid que després desapareix), tocs balsàmics

Viña Ardanza Reserva Especial 2001, D.O. Rioja Alta
Raïm: 80% Tempranillo (Rioja Alta), 20% Garnacha (Rioja Baja)
Celler: La Rioja Alta
Enòleg: Julio Sáenz
Preu: 19 €
- Capa mitja baixa, tella o “castany”
- Licorós, floral // vainilla, mantega, brioixeria, torrats integrats, anís
- Licorós, intens, sense defectes, un vi clàssic

Dominio de Tares P3 2005, D.O. Bierzo (impressionant)
Raïm: mencia
Celler: Dominio de Tares
Enòleg: Amancio Fernández
Preu : 55 €
- Capa alta, picota
- Violeta intens // (almesc?) càrnic,
- Rodó, tanins integrats, llarg, postgust intens

Vi convidat: Avanthia Godello 2008, Valdeorras
Color groc palla, amb reflexos daurats.
Fruita blanca madura, gespa, amb notes de fruits secs, tocs torrats i anisats. Molta resina.
Fruita dolça i sensacions de mineralitat

document Mis favoritos
kates 1-58
graella